MAI: Sase persoane au fost salvate din zonele cu risc de inundatii din judetele Hunedoara si Dolj

Dată publicare: 06-04-2013 12:51
Dată actualizare: 09-04-2013 06:56


inundatii

Sase persoane au fost salvate de politisti, jandarmi si pompieri din zonele cu risc de inundatii din localitatile Aninoasa, judetul Hunedoara, si Ghera, judetul Dolj, a anuntat, sambata, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Aproximativ 800 de politisti, pompieri si jandarmi au intervenit in ultimele 24 de ore in localitatile afectate de inundatii.

Echipele de interventie au salvat sase persoane din localitatile Aninoasa si Ghighera, iar mai multe animale aflate in zonele cu risc de inundatii au fost duse in locuri mai sigure, cu sprijinul jandarmilor si pompierilor salvatori, arata Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat de presa.

In prezent nu mai sunt localitati izolate complet de ape, in care sa nu se poata ajunge sau interveni, dar raman in continuare in atentia autoritatilor situatiile din localitatile Nereju (judetul Vrancea) si Lopatari (judetul Buzau), unde accesul catre locuitori se face doar pietonal, fiind luate masuri pentru refacerea drumurilor. In aceste localitati nu au fost anuntate pana in prezent situatii de urgenta medicala, a precizat MAI.

Potrivit prognozelor meteorologice, situatia la nivel national urmeaza sa se stabilizeze, ramanand ca prioritate codul portocaliu instituit pe Dunare, sectorul Portile de Fier - Zimnicea.

In judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman sunt activate, sub coordonarea prefectilor, Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, care monitorizeaza evolutia situatiei hidrologice, coordonand interventia in situatii de urgenta. In toate localitatile din judetele unde exista riscul inundatiilor se asigura permanenta la sediul primariilor si prefecturilor, pentru informarea operativa a populatiei, in caz de nevoie, potrivit sursei citate.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne are pregatit la sol, in caz de urgente, noua elicoptere dotate cu aparatura medicala si echipaje specializate.

In ultimele ore, Ministerul Afacerilor Interne a actionat cu peste 180 de mijloace de interventie, la care se adauga 120 de la alte structuri sau autoritati locale.

Sursa: Mediafax

Tags: mai, inundatii,


VIDEO PROTVPLUS.RO