Mai multe persoane luate ostatice la Palatul Dicasterial din Timisoara, in cadrul unei simulari a jandarmilor. Cum a decurs

Ultima actualizare: 08-10-2016 07:05

Doi indivizi inarmati au luat ostatice mai multe persoane, inclusiv judecatori. Din fericire, asa suna scenariul unui exercitiu de simulare pus la cale de jandarmii din Timis.

Scenele s-au derulat la Palatul Dicasterial din Timisoara, care gazduieste instantele de judecata.

Potrivit planului de simulare, doi indivizi inarmati au patruns in cladire si au ranit doi jandarmi care pazeau institutia. Apoi, atacatorii au intrat intr-o sala de judecata, unde au luat ostatice mai multe persoane, inclusiv judecatori. Un apel la 112 a alertat autoritatile, care au ajuns de urgenta la fata locului.

In scurt timp, zona a fost impanzita de oamenii legii. Jandarmii au securizat perimetrul pentru ca nimeni sa nu mai poata trece. Pentru ca autoritatile au luat in calcul cel mai negru scenariu, au fost chemati si ofiteri ai SRI, pompieri si medici, care au acordat primul ajutor ranitilor.

Exercitiul a continuat cu verificarea camerelor de supraveghere din cladire. Jandarmii au stabilit cu exactitate pozitiile atacatorilor si au luat cu asalt Palatul Dicasterial. In cele din urma, suspectii au fost prinsi.

Cristian Marc, purtator de cuvant IJJ Timis: "Exercitiul la Palatul Dicasterial a constat intr-o simulare a unei luari de ostatici. Am simulat un atac asupra Palatul Dicasterial al unor cetateni nemultumiti, cu arme de foc automate, au intrat intr-o sala de sedinte, unde au luat ostatici judecatorii din sala si cativa civili."

Astfel de exercitii vor mai avea loc miercuri si joi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO