Inca doua accidente in Ungaria, cu romani. O persoana a murit, iar alte 6 sunt ranite


Ultimul update: Miercuri 04 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Duminica 01 Septembrie 2013 15:13
Categorie: Stiri actuale
ambulanta

Serie neagra de accidente rutiere in care sunt implicati romani, in Ungaria.  Un conational si-a pierdut viata si alti 6 au fost raniti duminica, la cateva ore distanta, in doua incidente separate.

Cel mai grav dintre ele s-a produs pe autostrada M7, in comitatul Somoghi. Masina condusa de un roman care se indrepta spre Slovenia a intrat intr-un camion. Un pasager a murit si alti doi au fost raniti.

Cu cateva ore mai devreme, un alt sofer, tot roman, a adormit la volan pe autostrada M43, nu departe de Szeged. Autoturismul a rupt parapetul de protectie si s-a oprit in sant.

Cel de volan si trei pasageri au fost internati in stare grava. Toate se intampla dupa tragedia de vineri din Ungaria, in care si-au pierdut viata 3 romani si alti 18 au fost raniti.

"Consulatul General al Romaniei la Szeged a fost informat de catre Inspectoratul Judetean de Politie Csongrad cu privire la producerea unui accident grav pe teritoriul Ungariei, in noaptea de 31 august 2013, in care au fost implicati 4 cetateni romani. Oficiul consular a intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile ungare in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la incident.

Conform datelor transmise, autoturismul condus de un cetatean roman circula pe autostrada M43, in directia Szeged – Mako, cand soferul a adormit la volan si a intrat pe contrasens, rupand parapetii si oprindu-se in sant. in autoturism se aflau alti trei cetateni romani, care se afla internati la spital, cu leziuni foarte grave", se arata intr-un comunicat al MAE.

Potrivit ministerului, familiile apartinatoare au fost prezente la fata locului, circuland intr-o alta masina care ii insotea.

Oficiul consular pastreaza permanent legatura cu cetatenii romani si cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara in limita competentelor.

Sursa: Mediafax Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO