Legătura dintre polițistul vasluian și tânărul pe care l-a împușcat mortal. Agentul e cercetat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Poliţistul vasluian care a împuşcat mortal un bărbat de 26 de ani, în timpul unei misiuni, va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, au anunţat, vineri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, s-a primit o noua ordonanţă de schimbare a încadrării juridice, faţă de poliţistul implicat în evenimentul de ieri, din omor, în ucidere din culpă", precizează un comunicat transmis de IGPR.

Iniţial, IPJ a anunţat că poliţistul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, fiind pus la dispoziţie, pâna la finalizarea cercetărilor.

Agentul a fost suspendat din funcţie, pe durata anchetei, după ce pistolul i s-a descărcat şi l-a rănit grav pe bărbatul care condusese fără permis şi a fugit de control.

Destinul face ca victima să aibă o legătură cu poliţistul: cu doi ani în urmă, un unchi al tânărului, pe atunci şef la poliţia rutieră Vaslui, a fost anchetat de DNA. Şi denunţător în dosar a fost chiar agentul care a tras acum, în misiune.

În ianuarie, victima fusese condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, în trei dosare deschise pe numele său în ultimii doi ani: conducere fără permis, sub influenţa alcoolului şi refuzul recoltării probelor de sânge.

Adrian Munteanu se întorsese de câteva zile din Italia, pentru a-şi petrece ziua de naştere şi, ieri după-amiază, se îndrepta cu maşină către Zona Industrială a Vasluiului.

A fost recunoscut în trafic de un echipaj de Poliţie Rutieră, dar nu a oprit la semnal. Pe una din străzi, a tras apoi pe dreapta şi a rupt-o la fugă.

Sorin Armeanu, prim-procuror Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui: ”Persoana a părăsit maşina şi a fugit pentru a scăpa de echipajul Poliției Rutiere. Subofiţerul de poliţie a pornit în urmărirea lui, cu arma scoasă din toc şi armata. În tip ce încerca să îl imobilizeze, arma s-a descărcat.”

Bărbatul împuşcat în cap a murit în scurtă vreme la spital. Avocata victimei nu este convinsă de faptul că arma s-a descărcat accidental.

Oana Iovu, avocat: ”La prima vedere şi din experienţă nu îmbrăţişez apărarea poliţistului, cum că s-a descărcat arma. Ancheta e la început, facem apărarea necesară şi restabilim adevărul.”

Victima era nepotul unui fost şef al Poliţiei Rutiere Vaslui, care a fost arestat preventiv în 2016 circa 6 luni şi este încă judecat pentru corupţie. Poliţistul implicat în incidentul de acum este unul dintre denunţătorii lui.

Sorin Armeanu, prim procuror Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui: ”Poliţistul e pus la dispoziţie, nu se pune probleme unei măsuri la acest moment, a fost audiat, toată lumea implicată, martori, colegi, toţi au fost audiaţi. Nu s-a pus problema unui pericol.”

Emil Barnea, unchiul victimei: ”Eu am fost 30 ani în armată, ştiu ce înseamnă armament, muniţiei. Se poate întâmpla dacă arma a fost încărcată şi neasigurată, dacă el s-a opus, să stabilească organele de anchetă, noi avem suferinţa că trebuie să îl ducem pe ultimul drum.”

În urma incidentului, o fetiţă de 3 ani a rămas orfană de tată. Familia a mai trecut prin durerea pierderii unei rude dragi, în împrejurări dramatice: fratele tânărului de 26 de ani s-a spânzurat în urmă cu 11 ani, tot după ce a fost prins de două ori, băut la volan.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO