Lamborghini parcat pe locul rezervat persoanelor cu handicap, la un mall din Capitală

Ultima actualizare: 17-08-2020 22:38
Lamborghini
Newsweek

Un șofer cu Lamborghini și-a parcat bolidul de sute de mii de euro pe un loc rezervat persoanelor cu handicap, din fața unui mall din Capitală, scrie newsweek.ro. 

Gestul șoferului vine la doar câteva săptămâni după ce amenzile pentru astfel de abateri au fost majorate considerabil.

Mașina parcată necorespunzător a fost fotografiată sâmbătă, la mall-ul Băneasa. Alături, se văde și două autoturisme BMW parcate neregulamentar, dintre care unul care la rândul său ocupa un loc destinat persoanelor cu handicap.

Cu toate că este posibil ca Lamborghini-ul din imagine să fi transportat o persoană cu handicap, este totuși puțin probabil să se poată strecura într-o astfel de mașină, mai scrie sursa citată.

Amenzile au fost majorate

 

Amenzile pentru cei care parchează fără drept pe locurile rezervate persoanelor cu handicap au crecut considerabil la finalul lunii iulie.

”Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

Până acum, sancţiunea includea amenda între 1.000 şi 2.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport parcat necorespunzător.
Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii contravenţionale se fac de către agenţii de circulaţie sau de către personalul de control cu atribuţii în acest sens.

Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 şi intră în vigoare din 25 iulie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO