Judecatoarele arestate pentru luare de mita: "Restul magistratilor, prea tampiti ca sa faca bani"


Ultimul update: Joi 21 Martie 2013 06:47
Data publicarii: Luni 18 Martie 2013 19:19
Categorie: Stiri actuale

Ceilati magistrati sunt "prea tampiti" ca sa faca bani! In acesti termeni discutau cele doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, arestate pentru luare de mita.

Daca autoritatile nu luau aceasta masura, chiar ele ar fi trebuit sa judece eliberarea lui Adrian Nastase.

Au fost inlocuite insa, iar colegii lor, de la Curtea de Apel, au facut publice motivele pentru care au decis sa fie incarcerate.

Antonela Costache si Viorica Dinu nu intampinau nicio dificultate in a ajunge sa judece dosarele celor dispusi sa-si plateasca libertatea.

In motivarea arestarii preventive, colegii de la Curtea de Apel arata ca cele doua magistrate nu aveau nicio retinere in a lua spaga, desi stiau ca sunt urmarite.

La dosar exista si interceptari ale unor discutii dintre judecatoare, in care isi povestesc una alteia ce haine si-au cumparat din banii primiti mita. Cel mai greu au cantarit insa alte discutii: in convorbirile dintre ele, isi manifesta dispretul fata de colegii care sunt "prea tampiti" pentru a obtine foloase materiale din exercitarea profesiei.

Judecatoarele devenisera atat de faimoase, incat vorbeau despre ele si detinutii.

Ambele vor cere Instantei Supreme sa le cerceteze in stare de libertate.

Si de parca un blestem ar fi picat peste completul de 3 care a judecat eliberarea lui Adrian Nastase - nici cea de-a treia nu se scalda in apele limpezi: sotul ei tocmai a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, dupa ce a luat bani de la mai multe persoane, cu promisiunea ca va interveni pentru ei pe langa instante. El este dat in urmarire generala.

Tags: judecatoare, mita,

Pretul unei sentinte favorabile si cum se imparteau banii. Dialogul dintre judecatoare, inregistrat
Judecatoarele Dinu si Costache, arestate preventiv. Anchetatori: au luat 150.000 EUR de la interlopi
VIDEO PROTVPLUS.RO