Cum functiona sistemul de 1 milion de euro pus la cale de judecatoarea Veronica Cirstoiu

×
Codul embed a fost copiat

Peste un milion de euro, acesta este pretul pe care interlopi celebri sau simpli inculpati l-au platit pentru ca niste magistrati manjiti, de la Curtea de Apel Bucuresti, sa ia decizii strambe, in favoarea lor. O judecatoarea fost arestata.

Update 10 august, 07:00

Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, potrivit deciziei luate vineri seara de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul sumelor totalizand peste un milion de euro pentru solutii favorabile in procese.

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

Veronica Cirstoiu, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta, vineri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce acestia i-au adus la cunostinta invinuirile.

Citește și
spaga, Bac, Constanta
Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Banescu" Mangalia, retinut pentru luare de mita
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Fiul judecatoarei, Florin Cergan, care este acuzat de complicitate la trafic de influenta, fusese retinut vineri dimineata, in acelasi dosar.

Cei doi au fost prezentanti Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, care a fost admisa.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea DNA, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.
 

9 august:

Veronica Carstoiu, una dintre judecatoarele suspectate de coruptie a fost audiata de DNA si retinuta pentru luare de mita si trafic de influenta. Deja fiul ei, preot de meserie, a fost incatusat dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea o transa din banii pe care urma sa ii plaseze mai departe mama sa.

Procurorii anticoruptie spun ca persoana interesata, adica cea care era acuzata de o fapta penala, ii dadea banii lui Florin Cergan. Acesta ii plasa mamei lui judecatoarea Viorica Cirstoiu, care, la randul ei, ii preda magistratului care judeca respectivul dosar. Asa, presupusul infractor se asigura ca sentinta va fi de partea lui.

Prin aceasta filiera s-ar fi rulat peste un milion de euro.

Acest dosar lasa sa se intrevada nivelul de coruptie la care s-a ajuns aici, la Curtea de Apel Bucuresti. Si asta pentru ca, spun procurorii, mai multi judecatori s-ar fi lasat mituiti pentru a pronunta hotarari favorabile unor presupusi infractori. Asadar, nu este exlcus ca aceasta retinere sa fie doar inceputul, iar ancheta sa duca la punerea sub acuzare si a altor judecatori.

Procurorii anticoruptie spun ca judecatoarea Cirstoiu si-ar fi implicat fiul in acesta afacere. Acesta, Florin Cergan este preot si este acuzat si ca in urma cu 2 ani a omorat 3 persoane, cu masina. Ar fi condus baut, cu 100 de kilometri pe ora, prin Targoviste si a spulberat un alt vehicul. Acum este cercetat pentru omor din culpa, si risca pana la 10 ani de inchisoare.

Update 20:00 

Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a fost retinuta, vineri seara, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si va fi prezentata instantei, cu propunerea de arestare preventiva, informeaza DNA.

Cirstoiu s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde procurorii i-au adus la cunostinta invinuirile. Ea a venit la DNA in jurul orei 17.45, cu un taxi si insotita de un avocat.

La ora 19.00, avocatul judecatoarei a plecat de la DNA, declarând la iesire despre clienta sa ca este nevinovata.

Veronica Cirstoiu va fi dusa, vineri seara, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se va judeca propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit DNA, si fiul judecatoarei, Florin Cergan, retinut vineri dimineata in acelasi dosar, va fi prezentat instantei, tot vineri, cu aceeasi propunere.

Ordonanta de retinere pe numele acestuia expira sambata la ora 2.00, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.
 

17:50 Judecatoarea Veronica Cirstoiu de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde procurorii ar urma sa-i aduca la cunostinta invinuirile.

Cirstoiu a venit la DNA in jurul orei 17.45, cu un taxi si insotita de un avocat.

Judecatoarea ar putea fi retinuta si, ulterior, dusa la instanta, cu propunere de arestare preventiva.

17:30 Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei.
 

Tanarul este acuzat ca ar fi intermediat primirea a 50.000 de euro de catre aceasta, de la mai multe persoane care doreau solutii favorabile in unele dosare si care ar fi dat anterior un milion de euro.

Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti, este cercetata pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta, a anuntat, vineri, Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

In acelasi dosar este cercetat si fiul judecatoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, "in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale".

"In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica.

Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale.

Florin Cergan a fost prins in flagrant, joi seara, procurorii dispunand vineri retinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Veronicai Cirstoiu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca judecatoarea Veronica Cirstoiu a fost citata sa se prezinte vineri dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunostinta invinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucratori din cadrul Serviciului Roman de Informatii si al Directiei Generale Anticoruptie.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a fost retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant
Rectorul Universitatii Ovidius din Constanta a fost retinut de DNA dupa ce a fost prins in flagrant

Rectorul Universitatii "Ovidius" din Constanta, Tiberius Epure, care va fi adus pentru audieri la sediul central al DNA, a fost prins in flagrant, marti, in timp ce lua mita 4.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul
Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Banescu" Mangalia, retinut pentru luare de mita

Presedintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Banescu" din Mangalia a fost retinut.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.