INTERVIU EXCLUSIV. Ce spune preşedintele Microsoft despre dosarul în care apare numele firmei

Ultima actualizare: 24-10-2019 23:09

"Intrăm într-o perioadă în care inteligența artifcială va fi în centrul economiei pentru următorii 30-40 ani. Va trebui să conectăm totul mai bine, și să învățăm lucruri noi". E declarația președintelui Microsoft, aflat pentru prima dată în România.

Brad Smith ne-a vorbit despre impactul tehnologiei asupra societății, dar și despre dosarul "Microsoft".

Cristian Leonte: "Bine ați venit în România, țara Internetului rapid! Un oficial american se declară gelos pe viteza noastră de internet, spunea: "Noi, în America, nu avem viteza de internet pe care o are România"
Brad Smith, presedinte Microsoft: "Am văcut acest lucru de dimineață. Este impresionant! Româna este nr 4 în lume ca viteză de download, e invidiată de toată lumea, e invidiată de mulți dintre americani".

Cristian Leonte: "Care credeti ca ar fi cea mai bună utilizare pentru această viteză ridicată a internetului?"
Brad Smith, presedinte Microsoft: "Odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, e o unealtă care ar putea ajuta afacerile să se realizeze, să se transforme".

Brad Smith era la vârful departamentului juridic al companiei Microsoft în anul 2002. Departament pe care în 2016 îl conducea, când în România era în atenția publicului și unul dintre cele mai mari dosare de corupție din istoria țării, cel al licențelor Microsoft.

Brad Smith, președinte Microsoft: "La Microsoft, primul lucru pe care l-am făcut a fost să luăm măsuri. Am schimbat felul în care unele procese funcționau. Noi ofeream o reducere Guvernului, iar reducerea nu a fost oferită. Cred că este important să știm că problema nu a venit de la oameni din compania noastră, a fost la oameni care trebuia să ofere această reducere, și în loc să facă așa, și-au însușit banii și i-au folosit într-un fel complet nepotrivit".

Brad Smith a vorbit despre impactul tehnologiei asupra economiei, mediului de afacei și societății la cea de-a treia ediție a evenimentului Micrososft Tech Day, desfășurat la Palatul Parlamentului. Puteti urmari interviul integral pe site-ul nostru www.stirileprotv.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO