Instructor de inot din Constanta, diagnosticat cu TBC. Toti cei 300 de copii pe care ii antrena risca sa fi luat virusul

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00

Alerta de infectie cu TBC la Constanta, unde un instructor de inot de la Palatul Copiilor a fost diagnosticat cu tuberculoza. In urma analizelor preliminare, alte doua persoane, printre care o fetita de sase ani, au fost gasite bolnave.

Acum, toti cei 300 de copii care au intrat in contact cu profesorul vor fi testati.

Pentru ca se simtea rau, instructorul de inot de la Palatul Copiilor a plecat la un spital din Bucuresti pentru analize. Acolo, medicii au descoperit ca are tuberculoza. Imediat, autoritatile sanitare au intrat in alerta si i-au testat pe angajati si pe o parte dintre elevi.

Analizele au scos la iveala faptul ca un angajat de la centrala termica, dar si o fetita de 6 ani, sunt infectati cu virusul TBC. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica din Constanta au hotarat sa fie golit urgent bazinul de inot in care dascalul inota impreuna cu elevii. Toata sala va fi dezinfectata, iar vineri, toti cei 300 de copii care au intrat in contact cu profesorul vor fi testati.

Conform procedurii, profesorul de inot si-a facut analizele la inceputul anului scolar, si testele aratau ca era perfect sanatos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO