Informaţii noi în cazul accidentului de la Săpânța. Cauza reală a decesului

13-05-2019 17:06

Apar informaţii noi în cazul accidentului de la Săpânța, din Maramureș, unde un elicopter a fost descoperit prăbuşit într-o zonă izolată dintr-o pădure.

Potrivit datelor din ancheta, pilotul din Belarus nu a murit în urma impactului cu solul, ci la câteva ore după producerea tragediei.

Surse din rândul anchetatorilor spun că potrivit rezultatului necropsiei, pilotul în vârstă de 48 de ani a murit cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute şi a hemoragiei, dar nu mai devreme de 24 de ore de la producerea accidentului aviatic.

În urma impactului cu solul, bărbatul nu a suferit răni serioase, însă a rămas captiv în resturile elicopterului. Se pare că a suferit mai multe traumatisme, însă niciunul nu i-ar fi pus viaţa în pericol, cea mai gravă rana fiind o fractură de femur.

O anchetă se afla acum în desfăşurare, urmând ca în cel mai scurt timp oamenii legii să afle dacă elicopterul a intrat ilegal în spaţiul aerian românesc, cum a reuşit să evite radarele şi dacă aparatul de zbor a fost folosit pentru contrabandă cu ţigări din Ucraina.


VIDEO PROTVPLUS.RO