Incendiu violent în Constanța. Un bărbat a fost transportat în stare gravă la spital

Dată publicare: 14-04-2021 08:17
Dată actualizare: 14-04-2021 09:20


Un bărbat de 65 de ani a fost dus la spital în stare gravă, iar o femeie a suferit un atac de panică, după ce flăcări violente au cuprins un imobil, în municipiul Constanța.

Mai mulți oameni au sărit în ajutorul victimelor, până la sosirea salvatorilor. Printre ei, și doi pompieri aflaţi în timpul liber, care treceau prin zonă.

Martorii au fost cei care au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Până la sosirea salvatorilor, oamenii au scos din casă mai multe persoane care nici măcar nu știau că partea de sus a locuinței era in flăcări:

"Mi-a zis cineva 'Vezi, sunt cineva acolo, în casă' și i-am ajutat".

În imobil locuiau mai multe persoane. Etajul era ocupat de trei familii nevoiașe.

Locatară: "Ne-au scos oamenii din casă, nu am știut că situația este atât de gravă. Ne-a scos cu forța. Nici nu ne-am luat ce ne trebuie să ne îmbrăcăm, vai de capul nostru, rămânem pe drumuri".

Reporter: "Nu știați ce e deasupra dumneavoastră?".

Locatară: "Nu știam!".

Reporter: "Acum ați rămas fără casă...".

Locatară: "Da! Când am ieșit afară am vazut flăcări vâlvătăi, vâlvătăi... Ne-am speriat".

Reporter: "Erați în casa, domnule?".

Locatar: "Da! Ne-am trezit odată cu fum în casă peste tot. Că eram în pat, stăteam în pat, nu... A luat de sus foc, de acolo de sus".

Reporter: "Ați reușit să ieșiți repede din casă?".

Locatar: "Da! Ne-a scos un vecin".

Un barbat de 65 de ani a fost preluat de medicii de la SMURD în stare gravă, inconștient și cu arsuri pe 25% din suprafața corpului.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: "A fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă și transportat la Săitalul de Urgență Constanța".

În timpul intervenției pompierilor, o femeie a făcut atac de panică și a primit ajutor de la echipajul medical de pe ambulanță, chiar pe trotuar.

La fața locului au fost trimise mai multe mașini de stingere.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea: "Incendiul se manifesta generalizat la întreaga suprafață, ardea cu flacară deschisă. În aproximativ o oră a fost lichidat".

O anchetă a pompierilor va stabili de la ce a pornit incendiul.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO