Incendiu devastator la o fabrica de mezeluri din Pitesti. Doi pompieri s-au salvat in ultima secunda

19-11-2014 07:47


Ghinionul a lovit cu repetitie, langa Pitesti. O fabrica de mezeluri s-a transformat in ruina in urma unui incendiu devastator, care a fost stins abia dupa 6 ore.

Sapte echipaje de pompieri au intervenit de urgenta, iar doi dintre militari s-au salvat in ultima clipa, inainte ca acoperisul halei - de aproape 2 mii de metri patrati - sa se prabuseasca.

Fabrica era asigurata, dar pagubele sunt uriase, spre disperarea patronului, care pare urmarit de necazuri. Anul trecut i s-au furat patru sute de mii de euro din cutia de valori a unei banci, iar hotii - surprinsi de camerele de supraveghere - nu au fost gasiti nici pana astazi.

Incendiul a izbucnit in spatele halei, unde sunt montate centralele termice si s-a extins imediat la intreaga fabrica de mezeluri. Mai multe echipamente electrice au explodat rand pe rand.

Cand flacarile au rabufnit, muncitorii din schimbul intai se pregateau de plecare, iar cei care ii inlocuiau abia sosisera. La scurt timp insa, toti angajatii au fost evacuati.

Primii ajunsi in locul mistuit deja de valvatai au fost pompierii din Pitesti. In ajutorul lor au venit si colegii de la Mioveni. Casele din jurul halei erau in mare pericol.

"A fost extrem de dificil, la un moment dat doi dintre colegii mei fiind surprinsi de tavanul care s-a prabusit", a spus Madalina Epure, ISU Arges.

Cei doi militari au reusit sa scape nevatamati pentru ca s-au indepartat la timp. Patronul fabricii de mezeluri pare urmarit de ghinion. In urma cu un an, el a ramas fara aproape 400.000 de euro pe care ii avea intr-una din cutiile de valori ale unei banci comerciale, golita de doi indivizi pe care politistii nu i-au prins nici pana astazi.

Pompierii, impreuna cu politistii, au deschis o ancheta si urmeaza sa stabileasca din ce cauza a izbucnit incendiul si daca fost vorba de o mana criminala.

VIDEO PROTVPLUS.RO