In ziua in care a iesit din spital, tanara din Cluj si-a condus mama pe ultimul drum


Ultimul update: Duminica 30 Iunie 2013 00:12
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2013 19:11
Categorie: Stiri actuale

O durere naucitoare a cazut peste Cluj. Sute de oameni au insotit-o pe ultimul drum pe Aurora Morar, o femeie de afaceri de 56 de ani, care a avut ghinionul sa urce in autocarul groazei si sa-si gaseasca sfarsitul in Muntenegru.

Fata ei, de 26 de ani, care o insotise in vacanta, abia s-a tinut pe picioare langa sicriul mamei.

Maria Lordeana statea langa mama ei in momentul teribil in care autocarul s-a prabusit in prapastie. In cateva secunde, ambele au fost proiectate pe geam, iar un destin cumplit a facut ca insasi femeia care a nascut-o sa-i mai daruiasca, intr-un gest suprem, o noua viata.

In canionul mortii, trupul tinerei a fost protejat de cel al mamei sale, peste care a cazut o bucata uriasa de stanca. Femeia de 56 de ani a murit pe loc.

Fiica ei a scapat cu rani usoare si a fost primul pacient externat din randul celor adusi din Muntenegru. Insa in ziua in care a iesit din spital, ea a fost nevoita sa isi adune bruma de putere pentru priveghiul mamei sale si pregatirile de inmormantare.

"Trupul mamei a protejat-o practic de caderea acestui bolovan care s-a oprit in mama ei si i-a curmat viata. La ea, leziuni fizice minore, contuzii fara importanta, stare psihica deteriorata, ea voia sa patricipe la funeralii. Problema a fost cu atat mai mare pentru ea, pentru ca a fost cea care si-a dorit sa mearga in excursie cu mama", a declarat dr. Daniela Safta, manager Spitalul Elias.

Cu lacrimi in ochi, toti isi amintesc de Aurora Morar ca de un om deosebit. Muncise, impreuna cu sotul ei, si reusise sa-si deschida, la Cluj, un magazin de instalatii sanitare si materiale de constructii. Asa isi crescusera cei trei copii - doua fete si un baiat.

La priveghi a participat si Mitropolitul Clujului: "Tragedia ce s-a intamplat in Muntenegru a lasat fara replica intreaga suflare romaneasca".

Cealalta fiica a familiei Morar, Alexandra, in varsta de 28 de ani, ar fi trebuit sa fie mireasa in septembrie, dar si-a amanat nunta.

Coincidentele macabre din familia Cristinei. Sotul ei a adus acasa victimele de la Madrid din 2004
VIDEO PROTVPLUS.RO