Iliescu: Interventia in Libia este necesara

Ion Iliescu

Ion Iliescu a declarat ca interventia in Libia, decisa la Summitul de la Paris in baza rezolutiei Consiliului de Securitate, este necesara daca se tine seama ca actiunile liderului libian Muammar Kadhafi, sunt "total irationale".

Iliescu a precizat ca a trecut putina vreme de la declansarea evenimentelor pana ce Consiliul de Securitate s-a pronuntat in legatura cu acest lucru.

"Tinand seama de actiunile brutale de represiune impotriva populatiei, Consiliul de Securitate a luat aceasta decizie de a da un avertisment autoritatilor libiene in legatura cu actiunile brutale impotriva propriei populatii si de a inceta imediat aceste actiuni. Si, pe baza rezolutiei Consiliului de Securitate, s-a luat si aceasta decizie a unor state, la reuniunea de la Paris, nu de a intra, ci de a se implica in conflicte militare pe teritoriul Libiei si mai ales din spatiul aerian, sa exercite presiuni aspura autoritatilor libiene pentru a inceta imediat actiunile de represiune", a precizat Iliescu.

El a subliniat ca acesta este sensul hotararii adoptate privind interventia militare in Libia.

"Asta este sensul hotararii adoptate si mi se pare ca este un lucru necesar in conditiile date, tinand seama de actiunile total irationale ale acestui dictator, care nu are limite", a precizat Iliescu.

Citește și
Traian Basescu
Basescu: Nu participam la interventiile din Libia. Avioanele sunt depasite
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat
Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Cel putin 100 de romani, captivi in infernul din Libia. Nu pot parasi tara
Cel putin 100 de romani, captivi in infernul din Libia. Nu pot parasi tara

Cel putin 100 de cetateni romani sunt acum in Libia. Ambasada noastra la Tripoli incearca pe cat posibil sa tina legatura cu cei care au riscat sa ramana in zona de conflict in ciuda avertismentelor.

Basescu: Nu participam la interventiile din Libia. Avioanele sunt depasite
Basescu: Nu participam la interventiile din Libia. Avioanele sunt depasite

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, ca Romania este in imposibilitatea de a participa in acest moment la interventiile militare din Libia pentru ca avioanele romanesti "nu fac fata".

Razboiul din Libia pas cu pas. Primele doua zile
Razboiul din Libia pas cu pas. Primele doua zile

UPDATE: Capacitatile apararii antiaeriene libiene au fost "puternic avariate" de atacurile coalitiei, permitand instaurarea "efectiva" a zonei de interdictie aeriana, a declarat un oficial de la Pentagon.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.