Guvernul amână discuția privind prelungirea stării de alertă. Ce restricții ar putea fi impuse

10-09-2020 19:56


Guvernul analizează prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că proiectul hotărârii privind prelungirea stării de alertă nu a primit avizul Consiliului legislativ, astfel că acesta va fi discutat luni, în cadrul unui Comitet pentru situații de urgență.

"Dacă nu avem avizul Consiliului legislativ, facem luni Comitetul pentru situații de urgență ca sa prelungim starea de alertă. Sunt prevederi care trebuie introduse în mod obligatoriu pentru alegerile din 27 septembrie", a declarat Orban, în ședința de Guvern de joi.

Actuala perioadă de stare de alertă expiră la începutul săptămânii viitoare. Potrivit oficialilor, vor fi menținute restricțiile de până acum și nu se vor lua măsuri de relaxare. 

În ceea ce privește alegerile locale din 27 septembrie, printre regulile introduse în proiectul privind prelungirea stării de alertă se numără prezența în interiorul secției de votare a cel mult 5 alegători, în același timp.

Cu toții, inclusiv membrii secției, vor purta măști de protecție. Înainte și după vot, alegătorii se vor dezinfecta pe mâini și vor trebui să stea la o distanță de cel puțin un metru, unul de celalalt, inclusiv dacă așteaptă la coadă.

Secția de votare va trebui aerisită, iar între membrii acesteia și alegători, nu trebuie sa existe contact direct.

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO