Google are un doodle special pentru ziua alegerilor europarlamentare din România

Dată publicare: 26-05-2019 12:10
Dată actualizare: 26-05-2019 13:30


Google marchează ziua alegerilor europarlamentare din România printr-un doodle

Google marchează ziua alegerilor europarlamentare din România printr-un doodle ce conţine o urnă de vot cu steagul Uniunii Europene desenat pe ea.

În momentul accesării acestui logo special, se deschide o pagină cu titlul "Cum votaţi", unde se menţionează că în România alegerile europene au loc la data de 26 mai 2019, iar "cetăţenii care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua de referinţă inclusiv, au dreptul de a vota. Votul din străinătate este posibil dacă se îndeplinesc anumite condiţii". De asemenea, se regăsesc răspunsuri la întrebările: "Când au loc alegerile europene?", "Unde pot vota?", "Care este vârsta de la care se poate vota?", "Câţi membri din România sunt aleşi pentru Parlamentul European?", "Care este termenul limită pentru înregistrarea pe listele de alegători?", "Unde mă înregistrez pe listele de alegători?", "De ce documente am nevoie pentru a putea vota?", "Aveţi nevoie de carte de identitate valabilă sau paşaport" etc.

Informații despre alegerile europarlamentare 2019 găsiți aici!

În România, la ora 11:50, pentru europarlamentare votaseră 14,37% dintre alegători, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central. În mediul urban au votat 1.558.025 alegători, iar în mediul rural - 1.067.183.

Alegători din 21 de ţări din totalul celor 28 de ţări-membre ale UE votează duminică, ultima zi a scrutinului care a început joi cu Marea Britanie şi Olanda.

Bulgaria, Cipru, Grecia, Lituania, România şi Ungaria au fost primele care şi-au deschis secţiile de vot duminică, la orele 04:00 GMT, urmate de Italia la orele 05:00 GMT.

Alegerile europarlamentare au avut deja loc în şapte ţări, printre care Marea Britanie, care s-a resemnat să le organizeze după o nouă amânare a Brexitului, cu o dată-limită fixată deja la 31 octombrie.

Circa 427 de milioane de europeni au vârsta pentru a putea participa la scrutin, care vizează alegerea pentru cinci ani a 751 de membri ai Parlamentului European.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO