Gigi Becali ramane la Penitenciarul Jilava pana cand se vor finaliza toate dosarele sale


Ultimul update: Sambata 14 Septembrie 2013 00:56
Data publicarii: Miercuri 11 Septembrie 2013 15:37
Categorie: Stiri actuale
Becali, Cancan

Gigi Becali isi va executa in continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucuresti Jilava,dupa ce conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer intr-o alta unitate sa fie reanalizata.

"Compartimentul Relatii Publice si Mass-Media din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor precizeaza ca solicitarea va fi reanalizata dupa finalizarea cauzelor aflate pe rolul instantelor de judecata din municipiul Bucuresti in care acesta este citat", se arata intr-un comunicat de presa remis agentiei MEDIAFAX.

Gigi Becali a cerut in 26 august transferul de la Penitenciarul Bucuresti Jilava intr-o alta unitate de detentie.

In 2 septembrie, Comisia de la Penitenciarul Bucuresti Jilava a avizat favorabil transferul solicitat de finantatorul FC Steaua, dar decizia este luata de ANP.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba, pe motiv ca relatiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate", dovada fiind sanctiunea primita, pe care a contestat-o.

Avocatul preciza ca o dovada a unei posibile tensiuni intre Becali si conducerea penitenciarului ar fi sanctiunea primita de acesta, de a nu mai participa la activitati sportive si culturale, pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

"Asa a ramas la judecatorul delegat. Doar o luna amanare sa iasa la munca. Treaba asta pentru care a fost sanctionat nu este nici in regulament trecuta, ca abatere. Ca a folosit o cartela a altui detinut, pe un numar aprobat de penitenciar, evident cu acordul detinutului respectiv si pentru un scop privind rezolvarea unor probleme legat de acte de caritate. I s-a spus initial ca nu este niciun fel de problema din partea conducerii, dupa care a fost sanctionat", spunea Bogdan Vlad.

Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activitati sportive si culturale pe o perioada de 30 de zile, declarau pe 30 august, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a sanctionat si doi detinuti care l-au filmat pe Gigi Becali in penitenciar.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO