Gica Popescu afla pe 5 octombrie daca va fi eliberat conditionat. A executat jumatate de pedeapsa si a scris mai multe carti

Ultima actualizare: 05-10-2015 07:04
gica popescu

Judecatoria Sectorului 4 a stabilit pentru 5 octombrie data cand va judeca cererea de eliberare conditionata din inchisoare a lui Gheorghe Popescu, care executa la Jilava o pedeapsa de trei ani primita in dosarul transferurilor din fotbal.

O comisie din cadrul Penitenciarului Jilava a propus, saptamana trecuta, eliberarea conditionata a lui Gheorghe Popescu, acesta indeplinind toate conditiile necesare, inclusiv executarea a jumatate din pedeapsa.

La calcularea zilelor executate in inchisoare, comisia a avut in vedere si munca prestata de Gheorghe Popescu, precum si faptul ca el a scris mai multe carti.

De altfel, ca urmare a comportamentului bun avut in detentie, Gheorghe Popescu a beneficiat de mai multe recompense, inclusiv acordarea unor zile de permisie.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu in dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, el avand si interdictia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an dupa ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzatiile la adresa lui Gheorghe Popescu se refera la nedeclararea unor sume de bani in legatura cu transferurile fotbalistilor Lucian Sanmartean (de la Gloria Bistrita la Panathinaikos-Grecia) si Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanta sa plateasca la ANAF, in solidar cu Jean Padureanu, Ioan si Victor Becali, suma de 328.440 lei in contul transferului fotbalistului Lucian Sanmartean si 2,2 milioane lei, in solidar cu George Copos si Ioan Becali, in legatura cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecatorii au dispus si confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 USD si 1.000.000 USD, din care a fost scazuta suma de 1.330.000 lei, platita de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Pana in prezent, alti doi condamnati din acest dosar au fost eliberati conditionat din inchisoare - Jean Padureanu si George Copos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO