După ce a dat o spargere, un grup de hoți a provocat un accident. Scenele surprinse

Ultima actualizare: 27-01-2019 15:37

Ghinioanele s-au ţinut lanţ pentru mai mulţi hoţi, care au dat câteva spargeri în zona Branului. Au reuşit să fure mai multe bunuri din gospodării şi le-au înghesuit în maşină unuia dintre ei.

Însă în goana lor către casă au provocat un accident, iar lucrurile furate li s-au împrăştiat pe şosea. Au încercat apoi să-şi piardă urma, dar întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare a rămas la locul accidentului.

Camerele de supraveghere din oraşul Tohanul Nou au surprins impactul produs puţin după miezul nopţii. În imagini se vede cum autoturismul cu inscripţii de taxi - în care se aflau hoţii - gonea dinspre satul Sohodol. Într-o intersecţie nu a acordat prioritate unei alte maşini care circula regulamentar spre Braşov şi s-au izbit violent.

Martor: "S-a învârtit de 2 ori aci, maşina aia în care erau ei şi au coborât din maşină cu topoare."

Imediat după accident, bunurile furate li s-au împrăştiat pe şosea, iar câţiva localnici au ieşit din case să vadă ce s-a întâmplat. Până să îşi dea seama că victimele erau de fapt hoţi, aceştia s-au făcut nevăzuţi. Şi şoferul taximetrului a plecat de la locul accidentului, chiar dacă maşina lui rămăsese fără o roată. Au lăsat însă în urmă câteva indicii.

Martor: "Trei-patru topoare şi o funie... şi o bicicletă, aicea în poartă, o bicicletă ruptă, îndoită, probabil furată şi aia... şi aicea era masca din faţă cu numărul, a luat-o poliţia."

Şoferul fugar a fost prins după numai câteva ore. A susţinut că e taximetrist şi că nu are nimic de-a face cu cei trei tineri care comandaseră, chipurile, o cursă până în satul Sohodol. Pus în fata probelor, a recunoscut că a fost complice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov: ”Am reuşit identificarea şi prinderea autorilor furtului aceştia fiind trei bărbaţi, unul dintre ei având vârsta de 27 de ani şi ceilalţi doi minori de 17 ani, toţi cu dimiciliul în oraşul Râşnov."

Culmea este că unii păgubiţi nici nu ştiau că au fost vizitaţi de hoţi.

Păgubita: "M-am pomenit cu doi domni de la poliţie îmbrăcaţi civil. Am rămas efectiv şocată când i-am auzit."

Păgubit: "Bicicleta era acolo agăţată! Şi suportul de bicicletă pe care o prindea când pleca cu maşina. Cele două topoare erau aicea aşezate. De aicea le-au luat şi au plecat cu ele."

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi pentru furt calificat iar tânărul de 27 de ani a primit şi mandat de arestare pentru 30 de zile. Şoferul este şi el acuzat de complicitate la furt, dar şi de fugă de la locul accidentului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO