Gardian de la Penitenciarul Vaslui, zgariat pe fata si maini de un detinut bolnav de SIDA

Ultima actualizare: 07-12-2012 07:16

Incident grav marti seara, la Penitenciarul din Vaslui. Un gardian a ajuns la spital cu rani pe fata si pe maini dupa ce a incercat sa imobilizeze un detinut agresiv.

Problema nu sunt insa ranile usoare, ci faptul ca detinutul este bolnav de SIDA.

Pentru agent urmeaza sase luni de cosmar, deoarece abia la finalul acestei perioade va afla daca a fost sau nu infectat cu temutul virus.

Detinutul a spart geamul de protectie al unui hidrant, a scos furtunul si a stropit totul in jur, apoi a aruncat capatul furtunului spre cei trei supraveghetori care veneau spre el in fuga.

El a fost pana la urma imobilizat si transportat la infirmerie. In invalmaseala, unul dintre angajatii Penitenciarului a fost zgariat pe fata si pe maini si a ajuns de urgenta la spital.

Dr. Luminita Ghiur, UPU Vaslui: "Detinutul este HIV pozitiv si este cunoscut cu afectiuni psihice, dar face tratament. Dupa examenul preliminar, pot sa va spun ca plagile gardianului nu sunt foarte importante".

Detinutul in varsta de 42 de ani este din Bacau si a fost condamnat la 450 de zile de inchisoare pentru furt. El a cerut sa fie eliberat conditionat, insa cand s-a vazut in fata instantei, a recurs la un gest extrem si de neinteles. Si-a dat pantalonii jos si a refuzat sa stea de vorba cu judecatoarea. I s-a fixat un nou termen pentru data de 5 decembrie.

Nicolae Toma, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui: "Supraveghetorii de pe sectie au intervenit in incercarea de a-l imobiliza, s-a produs o invalmaseala, in urma careia detinutul si agentul s-au taiat in geamul de la hidrant".

Pe 20 decembrie expira cele 450 de zile de detentie si barbatul va fi din nou un om liber. Gardianul ranit are 39 de ani si lucreaza in sistem de aproximativ 15 ani. Cel mai mare pericol il reprezinta faptul ca detinutul este infectat cu HIV, asa ca medicii ii vor administra agentului tratament profilactic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO