De ce au fost blocate punctele de frontieră cu Ungaria. Şoferii s-au temut că le expiră testul COVID

15-12-2020 18:30


Frontiera cu Ungaria a fost blocată în prima parte a zilei. Nimeni nu a putut intra sau ieși din țară câteva ore, din pricina unei defecțiuni la sistemul maghiar de prelucrare a datelor.

Aşadar, s-au format cozi uriașe, de o parte și de alta a graniței. Pentru unii șoferi, problema a fost cu atât mai gravă, cu cât le expira testul COVID de care au nevoie, ca să poată intra în Austria. Cele mai mari probleme, au fost la Nădlac 2 și Borș.


Autorităţile maghiare au anunţat defecţiunea dimineaţă, la ora 9.00. Atât la intrarea cât şi la ieşirea din ţară s-au format cozi uriaşe, iar răbdarea oamenilor a cedat. Un bărbat care aştepta în Vama Nădlac II trebuia să ajungă de urgenţă în Austria, înainte să îi expire testul COVID negativ, ca să nu fie nevoit să stea apoi în carantină zece zile. Şi nu era singurul în această situaţie.

Bărbat: „De şase ore stau şi trebuia să ajung la Graz şi trebuia deseară să mă întorc că-mi expiră testul. Eu sper să se rezolve problema."

Călător: „Trebuie să ajung în Viena, eu am făcut testul, sunt asistent medical şi mâine dimineaţă intru în tură şi sunt blocat de 4 ore."

Cel mai rău a fost pentru şoferii de tiruri şi camioane.

Șofer: „Coada este de 10 km, au zis că a căzut sistemul”.

Femeie şofer TIR:Eu sper să trec până diseară, dar nu cred.”

 La orele prânzului, în Bihor, la Borş, şoferii care abia ajungeau aflau ca trebuie să aştepte trei ore ca să treacă.

„Până se termină autostrada, coada lungă de 5 kilometri pe care s-o cheltuit miliarde de euro ca să stăm noi la rând de două ore" spune unul din oamenii de la coadă.

Probleme au fost şi la Petea şi Urziceni. Remedierea defecţiunii a durat aproximativ patru ore şi jumătate.


VIDEO PROTVPLUS.RO