Fratele Larei Saban si prietenul acestuia, suspectati de uciderea fetei, condamnati pe viata

×
Codul embed a fost copiat

Fratele Larei Saban si prietenul acestuia, suspectati de uciderea fetei, care a fost gasita moarta in luna mai 2012, intr-o zona cu vegetatie, intre localitatile Lumina si Navodari, au fost condamnati la inchisoare pe viata. Sentinta nu este definitiva.

 

Magistratii Tribunalului Constanta i-au condamnat, joi, pe Gilberto Saban si pe George Davidescu, prietenul din copilarie al celor doi, la inchisoare pe viata pentru omor calificat si deosebit de grav, in cazul mortii Larei Saban, si cu interzicerea unor drepturi pentru zece ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

De asemenea, Gilberto Saban si George Davidescu au fost condamnati la 20 de ani de inchisoare si, respectiv, zece ani de inchisoare, pentru talharie.

Citește și
Lara
Avocatul fratelui Larei Saban spune ca aceasta a fost impuscata de criminali platiti de iubitul ei
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Conform legii, instanta le-a aplicat celor doi pedeapsa cea mai grea, si anume detentia pe viata.

Totodata, Saban si Davidescu au fost obligati, in solidar, la plata sumei de 400.000 de lei catre Alya, fata Larei Saban si a lui Ekrem Eray, nascuta in 2009 in Istanbul, cu titlu de daune morale.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Constanta in termen de zece zile.

In 13 septembrie 2012, fratele Larei saban, Gilberto Ghiunal saban, si prietenul celor doi din copilarie, George Davidescu, suspecti in cazul uciderii tinerei, au fost trimisi in judecata de procurorii Pachetului Tribunalului Constanta, fiind acuzati de omor calificat si deosebit de grav si de talharie.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii constanteni, Lara saban a ajuns in Constanta, in 27 aprilie 2012, impreuna cu fiica sa de patru ani si cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia in Turcia de aproximativ sapte ani si avea o relatie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, avand o situatie financiara buna.

In Constanta, tanara avea doua imobile, o vila si un apartament, iar pentru deplasare avea la dispozitie un autoturism Porsche Panamera, inmatriculat in Turcia, in valoare de aproximativ 350.000 de euro.

La venirea in Romania, Lara saban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intentiona sa cumpere un apartament in municipiul Constanta.

Conform rechizitoriului, din declaratiile martorilor a reiesit ca imediat dupa venirea in tara, Lara a avut un conflict serios cu mama ei, Ghibaldan Elvie.

Tot din declaratiile martorilor a rezultat ca Lara saban era in relatii reci si cu cele doua surori ale sale, precum si cu fratele ei, Gilberto Ghiunal saban. in acest sens, menajera a declarat ca Lara i-ar fi spus ca in trecut fratele ei isi insusise 14.000 de euro, bani pe care tanara ii lasase in casa din Constanta.

Potrivit martorilor, starea conflictuala intre cei doi frati ar fi rezultat dupa ce Lara a incetat sa mai trimita bani in tara fratelui ei, motiv pentru care acesta avea grave probleme financiare.

"Probatoriul administrat in cauza a demonstrat ca in trecut inculpatul Gilberto Ghiunal saban i-a sustras victimei un autoturism Porsche Cayenne pe care l-a instrainat unei terte persoane in baza unui contract de vanzare-cumparare pe care fusese falsificata semnatura victimei", se preciza in rechizitoriu. Ulterior, s-a dispus neinceperea urmarii penale in acest caz dupa ce Lara si-a retras plangerea formulata impotriva fratelui ei.

Prima intalnire intre cei doi frati de la sosirea Larei in tara a avut loc in 2 mai 2012, cand aceasta i-a spus lui Gilberto motivul pentru care venise la Constanta si au stabilit ca barbatul sa caute un apartament pentru mama sa, urmand ca decizia achizitionarii sa fie luata de catre Lara.

A doua zi dupa-amiaza, Gilberto si-a chemat sora sa vada un apartament aflat la aproximativ 500 de metri de apartamentul Larei. Acesta era inchiriat de un om de afaceri italian, de origine libaneza, care desfasura activitati comerciale preponderent in zona Baia Mare astfel incat folosea relativ rar locuinta respectiva. Deoarece in trecut in acel imobil avusese loc o inundatie, in urma careia se produsesera degradari ale apartamentelor invecinate, cetateanul italian ii lasase cheile de la usa de acces lui George Davidescu, pentru ca acesta sa verifice periodic starea locuintei.

Cei doi frati au mers la apartamentul respectiv, fiind surprinsi de mai multe camere de supraveghere ale unor magazine din zona. De altfel, in cursul aceleiasi zile Gilberto saban a fost filmat de mai multe ori de aceste camere in timp ce se deplasa catre imobilul in care se afla apartamentul inchiriat de cetateanul italian.

La scurt timp de la intrarea Larei in apartament, cei doi inculpati au incercat sa o talhareasca, crezand ca avea in poseta banii pentru achizitionarea locuintei. Deoarece Lara a opus rezistenta, a fost lovita in fata, cazand pe holul locuintei, in apropierea usii de intrare in baie, moment in care Davidescu a lovit-o cu un corp dur in frunte.

Dupa decesul victimei, cei doi au luat banii pe care Lara ii avea asupra ei, precum si telefoanele mobile si celelalte bunuri personale ale acesteia.

Dupa uciderea tineri, cei doi au mers la mai multe magazine din Constanta, de unde au cumparat o drujba si uleiul necesar functionarii acesteia, saci de polietilena, banda adeziva, manusi, produse de curatenie si saci menajeri, dupa care au revenit la apartamentul in care a fost comis omorul. Aici, ei au inceput sa ambaleze cadavrul, iar in timpul acestor operatiuni Gilberto a fost sunat de catre mama sa, care i-a spus ca Lara disparuse si ca fusese anuntata Politia.

Acest fapt i-a impiedicat pe saban si Davidescu sa duca la bun sfarsit planul de a transa cadavrul si i-a determinat sa se grabeasca. Astfel, Gilberto a imprumutat un autoturism de la o cunostinta, iar cei doi au pus cadavrul pe bancheta din spate, impreuna cu sacii menajeri continand mocheta si poseta victimei si au mers in comuna Lumina. Ei au abandonat cadavrul pe marginea DJ226, langa liziera dintre orasul Navodari si comuna Lumina, dupa care au revenit in Constanta.

Disparitia Larei saban a fost anuntata la Politie de catre bona fetei sale, iar oamenii legii i-au chemat pentru audieri pe mama fetei si fratele acesteia, care a declarat ca in ziua disparitiei ar fi fost cu afaceri in Portul Constanta. El le-a spus politistilor ca ultima oara o intalnise o pe sora sa in 2 mai, iar in ziua disparitiei nu o vazuse, desi vorbisera la telefon si isi dadusera un loc de intalnire in orasul Constanta, unde a asteptat-o mai mult timp fara ca aceasta sa apara.

Imediat dupa disparitia Larei saban, membrii familiei au vehiculat ipoteza unei rapiri a acesteia in scopul formularii unor cereri de rascumparare.

De asemenea, inca de la data disparitiei, Gilberto saban a incercat sa il contacteze pe concubinul Larei din Turcia, spunandu-i ca vrea sa angajeze un detectiv pentru a o gasi pe sora sa, dar ca nu dispune de resursele financiare necesare.

Trupul Larei saban a fost gasit in 29 mai 2012, in liziera situata intre localitatile Lumina si Navodari, intr-o zona cu vegetatie deasa, formata din arbusti, ambalat in mai multi saci legati cu banda adeziva. Necropsia a indicat ca moartea victimei a fost violenta si a fost determinata de un traumatism cranio-cerebral cu fractura cominutiva a oaselor craniului.

Dupa descoperirea trupului victimei, cei doi inculpati, arestati preventiv in aceeasi zi, au revenit asupra declaratiilor initiale, spunand ca de fapt au asistat la uciderea Larei saban de catre mai multi cetateni turci necunoscuti. Asasinii ar fi fost trimisi de catre concubinul din Turcia al tinerei, care dorea sa inceteze relatia cu Lara deoarece este casatorit, iar aceasta legatura ii putea afecta cariera politica. Dupa omor, de teama autorilor, ei au ambalat cadavrul in sacii de plastic, l-au transportat si apoi l-au abandonat in liziera.

Procurorii spuneau ca intre declaratiile celor doi exista mai multe contradictii, intre care si cele referitoare la semnalmentele celor doi presupusi asasini, iar declaratiile sunt contrazise de toate celelalte mijloace de proba administrate in cauza.

Dupa disparitia Larei saban, ambii inculpati au refuzat categoric sa se supuna testarii cu tehnica poligraf, dar, in 15 iulie 2012, in timp ce se aflau in arest preventiv, a avut loc testarea, la cererea acestora, la care cei doi au picat.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ultimele imagini cu Lara Saban IN VIATA. Procurori: Fratele ei o conducea spre moarte. VIDEO
Ultimele imagini cu Lara Saban IN VIATA. Procurori: Fratele ei o conducea spre moarte. VIDEO

Inregistrarile au fost obtinute de la mai multe camere de supraveghere din zona apartamentului in care a fost omorata tanara.

Avocatul fratelui Larei Saban spune ca aceasta a fost impuscata de criminali platiti de iubitul ei
Avocatul fratelui Larei Saban spune ca aceasta a fost impuscata de criminali platiti de iubitul ei

Lara Saban, tanara ucisa la Constanta de fratele ei, sustin anchetatorii, pentru 80.000 de euro, nu-si gaseste linistea nici in mormant. Astazi, familia tinerei a cerut deshumarea cadavrului.

Cei doi indivizi acuzati de moartea Larei Saban au picat toate intrebarile la testul poligraf
Cei doi indivizi acuzati de moartea Larei Saban au picat toate intrebarile la testul poligraf

Cei doi indivizi suspectati ca ar fi ucis-o pe Lara Saban au picat testul poligraf, facut la Bucuresti. Cea mai importanta intrebare a fost: „Ati ucis-o pe Lara Saban?"

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.