Cine e suspectul principal in cazul jafului de la o banca din Bistrita. Un politist a fost impuscat in timpul capturarii sale

×
Codul embed a fost copiat

Autorul jafului de saptamana trecuta de la o banca din Bistrita a fost ranit in urma schimbului de focuri dintre el si politisti, fiind transportat la spital. Dupa ce va primi ingrijiri medicale, barbatul va fi audiat de catre anchetatori.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Alexandra Veresezan, a declarat pentru News.ro ca suspectul a fost transportat la o unitate medicala, intrucat a fost ranit.

Dupa ce va primi ingrijiri medicale, iar starea sa de sanatate o va permite, barbatul va fi audiat de catre anchetatori.

Cine este suspectul prins marti seara

Autorul jafului armat comis in urma cu o saptamana intr-o banca din municipiul Bistrita este din localitate si este cunoscut cu antecedente penale atat in tara, cat si in Italia.

Citește și
jaf armat Bistrita
Politistii au retinut in Vama Siret un suspect in cazul jafului armat de la banca din Bistrita. Ce l-a dat de gol pe barbat
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Mai mult, acesta a fost eliberat recent din penitenciar, potrivit informatiilor furnizate de catre purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandra Veresezan.

"Autorul jafului de la unitatea bancara din municipiul Bistrita, savarsit in data de 5 iulie 2016, a fost retinut de politisti. in timpul interventiei a avut loc un schimb de focuri de arma intre autor si politist, iar unul dintre politisti a fost ranit in brat, fiind transportat la spital pentru examinare. Cel in cauza este cunoscut cu antecedente penale atat in Romania, cat si in Italia, fiind recent eliberat din penitenciar", a spus Veresezan.

Surse judiciare spun ca suspectul se numeste Dorin Sima, are 35 ani, iar in anul 2003 a fost arestat dupa ce a fost implicat in uciderea unui taximetrist din Satu Mare.

Cazul jafului armat a fost preluat de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, iar barbatul este acuzat de talharie calificata, de tentativa de omor calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept.

Starea politistului impuscat

Pe de alta parte, politistul care a fost impuscat in brat a fost transportat cu un elicopter SMURD la Targu Mures, scrie Timp Online.

”In jurul orei 17.30, au fost adusi in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita doi barbati implicati in schimbul de focuri din cartierul Subcetate. Ambii sunt stabili hemodinamic, constienti si cooperanti, fiind in curs de investigatii pentru stabilirea diagnosticului si atitudinii terapeutice. Una din victime, si anume angajatul MAI, are ca diagnostic de etapa: plaga impuscata brat stang, suspect fractura humerus stang, iar cealalta persoana are o plaga impuscata la coapsa. Angajatul MAI a fost transferat cu elicopterul SMURD la Clinica de Ortopedie Targu Mures, pentru tratament de specialitate, iar celalalt pacient, cu diagnostic de etapa: plaga impuscata coapsa dreapta, va fi trimis la un examen computer tomografic, in vederea stabilirii diagnosticului”, a declarat Mihaela Mastan, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, citata de Timp Online.

Potrivit unor surse citate de Timp Online, politistul impuscat in mana ar fi Paul Andreica, ofiter judiciar.

Schimburi de focuri dintre politisti si suspect au avut loc intr-o casa din cartierul Subcetate, unde autorul jafului se ascundea. De altfel, suspectul - Dorin Grigore Sima - locuieste intr-un cartier aflat foarte aproape de banca unde s-a produs atacul armat.

Reprezentanti ai Politiei Romane au declarat ca barbatul este cunoscut cu antecedente penale, el fiind cercetat atat in Romania cat si in Italia. Recent, el a fost eliberat conditionat din penitenciar.

In 2003, Sima, alaturi de un alt barbat, a impuscat, batut si jefuit un taximetrist din Satu Mare, el fiind prins de politistii dupa mai multe zile de cautari. El a fost condamnat la inchisoare in acest caz, fiind eliberat conditionat in 2012.

Mai multe focuri de arma au fost trase, marti dupa-amiaza, in municipiul Bistrita pentru prinderea autorului jafului armat de saptamana trecuta de la o banca din oras. in urma incidentului, un politist a fost ranit, suspectul fiind prins, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Alexandra Veresezan.

Alexandra Veresezan a spus ca in timpul interventiei de prindere a autorului jafului de la o banca din Bistrita au avut loc schimburi de focuri de arma intre politisti si suspect.

Un politist a fost ranit la brat, fiind transportat la spital.

Jaful a avut loc, in 5 iulie, la o filiala a Raiffeisen Bank de pe Calea Moldovei din Bistrita si a fost anuntat la 112, in jurul orei 10.30, de unul dintre angajatii bancii.

Angajatul a sesizat ca un barbat, in jur de aproximativ 30 de ani, care purta o sapca si ochelari de soare a intrat in sediul bancii si a inceput sa ii ameninte pe angajati. Ulterior, agresorul a furat o suma de bani din sertarul de la un ghiseu si a fugit.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Alexandra Veresezan, declara atunci pentru News.ro ca barbatul care a comis jaful armat a amenintat-o pe casiera bancii cu pistolul si a cerut banii din seif.

”La ora 10.27, politia a fost sesizata ca un barbat a intrat intr-o unitate bancara din Bistrita, unde prin amenintare cu o arma a cerut banii din seif”, spunea Alexandra Veresezan.

In urma incidentului, nicio persoana nu a fost ranita.

Reprezentantii bancii din Bistrita au anuntat ca barbatul a furat aproximativ 19.000 de lei.

Banca este dotata cu camere de supraveghere, iar inregistrarile au fost preluate de politisti pentru a fi analizate.

Politistii au constituit filtre in judet, tinand legatura si cu colegii din judetele limitrofe.

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Barbatul suspectat initial ca ar fi jefuit o banca din Bistrita a fost eliberat. Politistii reiau ancheta de la zero
Barbatul suspectat initial ca ar fi jefuit o banca din Bistrita a fost eliberat. Politistii reiau ancheta de la zero

Potrivit oamenilor legii, amprentele individului nu au coincis cu cele gasite la fata locului. Asadar, procurorii continua cercetarile si au deschis un dosar penal in rem pentru talharie calificata.

Politistii au retinut in Vama Siret un suspect in cazul jafului armat de la banca din Bistrita. Ce l-a dat de gol pe barbat
Politistii au retinut in Vama Siret un suspect in cazul jafului armat de la banca din Bistrita. Ce l-a dat de gol pe barbat

La o zi dupa jaful dat la o banca din Bistrita, unde un individ i-a pus pistolul la ceafa casierei si i-a luat 19.000 de lei, politistii au retinut un prim suspect, la frontiera cu Ucraina.

Jaful din banca din Bistrita a fost surprins de camere. Suspectul a fugit cu 19.000 de lei si este in continuare cautat
Jaful din banca din Bistrita a fost surprins de camere. Suspectul a fugit cu 19.000 de lei si este in continuare cautat

Jaf armat la filiala unei banci din Bistrita, surprins de camerele de supraveghere. Un barbat ramas neidentificat a intrat inarmat, le-a amenintat pe angajate cu un pistol si a plecat cu toti banii gasiti, 19.000 de lei.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.