Filmul morții lui Ștefan, băiețelul decedat după o operație. Ce s-a întâmplat pas cu pas

Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2018 19:21
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 18:31
Categorie: Actualitate

A fost o zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băieţelul de un an şi zece luni, care a murit în urma unei intervenţii la spitalul Sanador, din Capitală.

Bieţii oameni şi-au înmormântat copilul şi aşteaptă explicaţii pentru moartea lui. Însă anchetele sunt abia la început. Preşedintele Colegiului Medicilor spune că probabil într-un an va avea o concluzie. Şi un procuror anchetează moartea lui Ştefan.

După primele rezultate ale medicilor legişti, care au stabilit că băieţelul a suferit un şoc hemoragic, reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat să dea noi declaraţii. Atenţie, urmează detalii tulburătoare, care vă pot afecta emoţional.

Despărţirea de Ştefan a fost una greu de descris în cuvinte. Secătuită de putere, familia vrea să îşi găsească dreptatea.

Mariana Ionescu, bunică: ''Ne-a distrus viaţa, familia, sănătatea, ne-au distrus tot ce aveam mai bun în noi. Va fi o luptă foarte lungă... vrem să se facă dreptate...''

Părinţii lui Ştefan vor ca anchetele să verifice pas cu pas ce s-a întâmplat după operaţie. De ce le-a murit băiatul în braţe.

Andreea Duță, mama: ''Asteptam să vedem cum s-a comunicat între autorităţi în acea noapte, s-au pierdut probe importante, declaraţii la cald. Înţeleg că trebuia sigilat aparatul de anestezie, trebuiau prelevate probe în primele ore. Procurorul nu a fost, toată lumea a fost haotiocă, nepăsătoare.''

Ştefan a murit sâmbătă noaptea, însă abia luni, spitalul a anunţat Parchetul pentru moartea suspectă, iar procurorul a cerut autopsia. Pe certficatul de deces scrie clar: şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală. Şi tot luni, Ministerul Sănătăţii a trimis acolo Direcţia de Sănătate Publică. Raportul arată ca în 45 de minute de la intervenţia chirurgicală, băieţelul a fost mutat de la terapie intensivă în salon.

Raportul arată că 4 doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Nini Duță, tatăl: ”De ce ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?!”

Ancheta Colegiului Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba sau nu de o culpă medicală. Însă cercetările vor dura un an, susţine preşedintele Colegiului Medicilor.

Există însă şi anchete penale care se desfăşoară în acest caz. Una pentru ucidere din culpă, după ce Secţia 4 de poliţie s-a autosesizat, alta pentru moarte suspectă, în urma unei sesizări depuse de spital luni dimineaţa. Audierile continuă în zilele următoare, vor fi chemaţi asistente, medici dar şi părinţii.

Ştefan a fost dus la spital pentru o operaţie de coborâre a unui testicul. Familia spune că plătise 11.500 de lei înainte de intervenţia chirurgicală. O practică întâlnită în clinică, spun mai mulţi pacienţi.

Andreea Duță, mama: ''Le-am solicitat luni banii înapoi pe operaţie, nu m-au contactat în niciun fel, lupta se va duce mai departe în justiție.''

Reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat miercuri să vină cu un punct de vedere. Ultimul comunicat a fost dat la începutul săptămânii.

Sanador: ''Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale''

Sanador: ''Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR''

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”
Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
greva la metrou
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus