Filmul morții lui Ștefan, băiețelul decedat după o operație. Ce s-a întâmplat pas cu pas

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 18:31
Categorie: Actualitate

A fost o zi neagră pentru părinţii lui Ştefan, băieţelul de un an şi zece luni, care a murit în urma unei intervenţii la spitalul Sanador, din Capitală.

Bieţii oameni şi-au înmormântat copilul şi aşteaptă explicaţii pentru moartea lui. Însă anchetele sunt abia la început. Preşedintele Colegiului Medicilor spune că probabil într-un an va avea o concluzie. Şi un procuror anchetează moartea lui Ştefan.

După primele rezultate ale medicilor legişti, care au stabilit că băieţelul a suferit un şoc hemoragic, reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat să dea noi declaraţii. Atenţie, urmează detalii tulburătoare, care vă pot afecta emoţional.

Despărţirea de Ştefan a fost una greu de descris în cuvinte. Secătuită de putere, familia vrea să îşi găsească dreptatea.

Mariana Ionescu, bunică: ''Ne-a distrus viaţa, familia, sănătatea, ne-au distrus tot ce aveam mai bun în noi. Va fi o luptă foarte lungă... vrem să se facă dreptate...''

Părinţii lui Ştefan vor ca anchetele să verifice pas cu pas ce s-a întâmplat după operaţie. De ce le-a murit băiatul în braţe.

Andreea Duță, mama: ''Asteptam să vedem cum s-a comunicat între autorităţi în acea noapte, s-au pierdut probe importante, declaraţii la cald. Înţeleg că trebuia sigilat aparatul de anestezie, trebuiau prelevate probe în primele ore. Procurorul nu a fost, toată lumea a fost haotiocă, nepăsătoare.''

Ştefan a murit sâmbătă noaptea, însă abia luni, spitalul a anunţat Parchetul pentru moartea suspectă, iar procurorul a cerut autopsia. Pe certficatul de deces scrie clar: şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală. Şi tot luni, Ministerul Sănătăţii a trimis acolo Direcţia de Sănătate Publică. Raportul arată ca în 45 de minute de la intervenţia chirurgicală, băieţelul a fost mutat de la terapie intensivă în salon.

Raportul arată că 4 doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Nini Duță, tatăl: ”De ce ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?!”

Ancheta Colegiului Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba sau nu de o culpă medicală. Însă cercetările vor dura un an, susţine preşedintele Colegiului Medicilor.

Există însă şi anchete penale care se desfăşoară în acest caz. Una pentru ucidere din culpă, după ce Secţia 4 de poliţie s-a autosesizat, alta pentru moarte suspectă, în urma unei sesizări depuse de spital luni dimineaţa. Audierile continuă în zilele următoare, vor fi chemaţi asistente, medici dar şi părinţii.

Ştefan a fost dus la spital pentru o operaţie de coborâre a unui testicul. Familia spune că plătise 11.500 de lei înainte de intervenţia chirurgicală. O practică întâlnită în clinică, spun mai mulţi pacienţi.

Andreea Duță, mama: ''Le-am solicitat luni banii înapoi pe operaţie, nu m-au contactat în niciun fel, lupta se va duce mai departe în justiție.''

Reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat miercuri să vină cu un punct de vedere. Ultimul comunicat a fost dat la începutul săptămânii.

Sanador: ''Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale''

Sanador: ''Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR''

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”
Băiatul mort la spitalul Sanador a fost înmormântat. Bunica: ”Ne-au distrus viața, familia, sănătatea”
VIDEO PROTVPLUS.RO
accident Constanța
Prima măsură luată după accidentul cu doi morți provocat de un șofer băut
Tânăr cu arsuri grave, transportat în Capitală. Pacientul și-a dat foc
”Super Luna Sângerie a Lupului", fenomenul rar vizibil luni dimineață în România
Un recidivist, eliberat mai devreme, a fost arestat după ce i-a rupt maxilarul unui tânăr
Martorii îl contrazic pe șoferul băut care a intrat cu mașina în spital. A fost reținut
Poliţist, după ce a văzut ”fluturaşul” unui infirmier: ”Mi-am luat găleată cu mop”
accident Bacău
Microbuz plin cu persoane răsturnat într-un pârâu, în Bacău. Un bărbat a murit
Un avion Blue Air nu a mai ajuns în Capitală și a aterizat la Constanța
Tupeul unui hoț de biciclete din Capitală. Ipostaza în care a fost filmat într-un bloc
La un pas de o tragedie în Brașov. Scenele surprinse de un șofer cu o cameră de bord
Controale și amenzi la taximetriști. Un șofer a fost prins băut la volan
LOTERIA BONURILOR. Bonurile fiscale câștigătoare din decembrie, extrase duminică