Familia lui Dincă, audiată 9 ore la DIICOT. Avocat: „Contraziceri extraordinare între declaraţii”

×
Codul embed a fost copiat

Momente tensionate joi la sediul DIICOT din Capitală. După mai bine de 9 ore, atât soţia lui Gheorghe Dincă, cât şi fiii acestuia au ieşit din sediul instituţiei fără să facă vreo declaraţie în cazul Caracal.

La scurt timp, însă, avocatul Luizei Melencu, care a asistat la audieri, a făcut mărturisiri despre evoluţia anchetei. Mai mult, acesta a spus că, tot joi, înainte ca familia Dincă să ajungă la audieri, au dat explicaţii în fata procurorilor şi câţiva poliţişti care au avut legătură cu intervenţia în cazul Alexandrei Macesanu.

Familia lui Gheorghe Dincă a refuzat să facă declaraţii după audieri. Puţin după ora 21, atât soţia suspectului cât şi doi dintre băieţii acestuia au fost scoşi din curtea DIICOT cu o maşină, care mai apoi a făcut cale întoarsă pentru a o prelua şi pe fiica lui Dincă, dar şi o altă femeie. Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu sosit într-un suflet la sediul direcţiei anti mafia ca să asiste la audieri, o suspectează pe Elena Dincă, soţia inclupatului, că ar şti mai multe decât spune.

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (...) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan.

La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime.

Citește și
sotie Dinca
Soţia și copiii lui Dincă, la DIICOT București. Continuă cercetările la Caracal
Războiul din Ucraina s-ar încheia în două săptămâni, dacă Occidentul şi-ar înceta sprijinul, susţine Moscova

Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincă - n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină.

Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată", a spus avocatul.

Tonel Pop a precizat că, din punctul său de vedere, soţia lui Gheorghe Dincă a distrus probe.

„În mod clar, şi prin ce a declarat şi ceea ce rezultă din ce au spus ceilalţi, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenţie, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să ştiu, rămâne de dovedit, dacă cu intenţie, dacă din greşeală", a explicat avocatul.

El a adăugat că, iniţial, membrii familiei au spus că Dincă era un soţ şi un tată bun, după care au început să „deconspire" anumite lucruri.

În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soţ bun, care aduce flori soţiei, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântaţi, s-a întors tot ceea ce însemnau declaraţiile iniţiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină şi numai prin întrebări succesive îşi mai recunoşteau nişte lucruri. Declaraţiile iniţiale sunt total schimbate", a afirmat Pop.

Audiați timp de nouă ore

 

Audierile au început încă din timpul zilei, atunci când la sediul DIICOT au ajuns prima dată doi dintre cei trei băieţi ai inculpatului, urmaţi la scurtă vreme de mama şi de sora lor. Când au văzut că femeia este asaltată de jurnaliştii care încercau să obţină o declaraţie, au ieşit, i-au îmbrâncit pe cei ce le stăteau în cale şi au dus-o pe Elena Dincă în sediul instituţiei fără să scoată o vorbă.

În schimb, avocatul familei Melencu a fost cât se poate de vocal. „Femeia ştie mai multe, decât lasă să se creadă", susţine acesta.

La sediul DIICOT au ajuns prima dată doi dintre cei trei băieţi ai inculpatului, urmaţi la scurtă vreme de mama şi de sora lor. Când au văzut că femeia este asaltată de jurnaliştii care încercau să obţină o declaraţie, au ieşit, i-au îmbrâncit pe cei ce le stăteau în cale şi au dus-o pe Elena Dinca în sediul instituţiei fără să scoată o vorbă.

Soţia inculpatului nu este pentru prima dată audiată în acest caz. le-a spus anchetatorilor de prima dată că a fost într-adevăr în luna mai în casa lui Gheorghe Dincă, însă susţine că nu a observat nimic ciudat. în schimb, băieţii sunt pentru prima dată supuşi unui tir de întrebări aici, la sediul DIICOT bucureşti. Rămâne de văzut dacă vor spune ceva relevant pentru dosar.

Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu, sosit într-un suflet la sediul Direcţiei Anti-mafia ca să asiste la audieri, o suspectează pe Elena Dincă, soţia inclupatului, că ar şti mai multe decât spune. Sugerează că femeia ar fi fost la curent cu activitatea infracţională a lui Dincă, dar nu prezintă probe: fie pentru că nu le are, fie pentru că nu le poate dezvălui.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: „Am cerut să vedem cât timp a locuit această doamnă acolo, pentru că se suprapune perioadă. Am această prezumţie, e posibil să fi fost acolo când era şi Luiza. Vreau să se facă verificări.”

Între timp, la casa din Caracal continuă cercetările. Joi criminaliştii vor continua să verifice casa lui Dincă cu ajutorul scanerului special care le arată eventuale găuri inclusiv în pereţi.

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu:Este de notorietatea publică că a stat acolo înainte de Paşti. Nu pot să vă spun că am probe. Ştim când a fost răpită Luiza, ştim când a stat această doamnă, iar bănuiala mea legitimă este că s-au intersectat acolo. Vreau să se facă verificări.”

Avocatul familiei Melencu spune că femeia știe mai multe, însă rămâne de văzut dacă are și probe. Băieții sunt pentru prima dată audiați. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal
Avocatul familiei Luizei: Cred că soția lui Dincă s-a intersectat cu Luiza la Caracal

Soţia şi copiii lui Gheorghe Dincă s-au prezentat joi la sediul DIICOT, pentru a fi audiaţi în cazul de la Caracal.

Soţia și copiii lui Dincă, la DIICOT București. Continuă cercetările la Caracal
Soţia și copiii lui Dincă, la DIICOT București. Continuă cercetările la Caracal

Soţia lui Gheorghe Dincă va fi audiată joi de către procurorii DIICOT, care încearcă să lămurească misterul dispariţiei Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu.

Avocat: La casa groazei s-au întrerupt cercetările, scanner-ul nu mai are baterii
Avocat: La casa groazei s-au întrerupt cercetările, scanner-ul nu mai are baterii

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, spune că cercetările anchetatorilor în casa lui Gheorghe Dincă au fost oprite din cauza scannerului care este în prezent folosit acolo.

Familia Alexandrei nu a primit nici acum certificatul de deces și va contesta expertiza
Familia Alexandrei nu a primit nici acum certificatul de deces și va contesta expertiza

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a declarat, luni, că familia va contesta expertiza INML care a stabilit că fragmentele osoase găsite în locuinţa lui Dincă aparţin fetei, indiferent dacă se va emite sau nu un certificat de deces.

Cazul de la Caracal. A fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă
Cazul de la Caracal. A fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă

Anchetatorii au continuat în ultimele zile percheziţiile la locuinţa lui Gheorghe Dincă din Caracal şi au audiat mai multe persoane, fiind totodată dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Recomandări
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important
Analist: Fotografia în care Joe Biden îl ține de braț pe Klaus Iohannis arată că discută ceva important

"Ați depășit toate așteptările!" Asta i-a transmis Joe Biden lui Klaus Iohannis într-o discuție purtată la Casa Albă. Președintele american a lăudat relația bună și de durată cu România, cu atât mai importantă în contextul conflictului din Ucraina.

Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București
Starea lui Florin Piersic este stabilă, dar are o infecție generalizată în organism. De ce s-a făcut transferul la București

Adus de la Cluj cu un avion SMURD, îndrăgitul actor Florin Piersic are o infecție generalizată în organism. Potrivit medicilor, de la spitalul Matei Balș care îl îngrijesc acum, este în stare stabilă, iar o echipă multidisciplinară îl evaluează.

Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare
Adulții care lovesc sau umilesc copiii în grădinițe și școli vor risca închisoarea. Ce presupune legea intrată în vigoare

În țara în care încă se petrec numeroase abuzuri în grădinițe și școli, apare în sfârșit o completare a legii pentru protecția copilului, care interzice pedepsele corporale și umilirea celor mici.