Fata de 19 ani care cantarea doar 16 kg a fost externata. Ce se va intampla de acum cu tanara

Dată publicare: 08-01-2014 12:50
Dată actualizare: 11-01-2014 07:02


Fata de 19 ani care cantarea doar 16 kg a fost ext...
Fata de 19 ani care cantarea doar 16 kg a fost ext...

Tanara de 19 ani care a ajuns la un spital din Iasi cantarind doar 16 kilograme a fost externata astazi.

 

Dupa o luna si jumatate de cand este ingrijita de medici, fata a luat in greutate patru kilograme si jumatate si a progresat mult din punct de vedere psihic. Adina se afla acum intr-un centru de recuperare.

Abia dupa cateva ore de consiliere, fata de 19 ani a acceptat sa paraseasca salonul din spitalul din Iasi. Aici ea a descoperit gustul mancarii dupa ce mama ei, bolnava psihic, o trata ca pe un bebelus si o hranea doar cu lapte si apa cu zahar.

La fel de grea a fost pentru Adina si despartirea de sora ei geamana care a stat cu ea la spital. Emotionat de toata aceasta scena psihologul venit de la Suceava a luat-o in brate ca sa o linisteasca si a dus-o asa pe copila pana la masina.

Sora ei mai mare, dar si tatal ei, au declarat in scris ca nu o pot ingriji. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala din Suceava vor cauta o solutie pentru a o integra din nou in familie, dar pana atunci fata ramane in grija statului, intr-un centru de recuperare.

Medicii spun ca Adina nu refuza nici un aliment, cu exceptia laptelui, fata de care a dezvoltat o alergie psihica, dupa cum o descriu specialistii.

"Intr-o luna si jumatate a crescut 4 kg. jumatate, este o crestere neasteptat de mare, ceea ce ne da speranta ca putem discuta despre o reabilitare nutritionala", spune profesor doctor Marin Burlea, medic la Spitalul de Copii Iasi.

Imediat dupa ce cazul fetei a fost prezentat de Stirile ProTV autoritatile au luat masuri. Un dosar penal in care sunt cercetati primarul comunei unde a locuit fata, asistenta sociala, medicul de familie si cumnatul ei, platit de lege ca insotitor, a ajuns deja pe masa procurorilor.

Persoanele cercetate pot fi acuzate de neglijenta in serviciu si rele tratamente aplicate minorului.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO