Explozie într-un apartament din municipiul Galați. Cinci persoane au fost rănite, iar locatarii, evacuați

Ultima actualizare: 29-10-2020 18:20

O explozie s-a produs, joi dimineaţă, într-un apartament din municipiul Galaţi. Cinci persoane, una cu arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului, au fost transportate la spital.

S-a cutremurat tot centrul Galațiului, joi dimineață, după o explozie produsă la demisol, într-un bloc cu patru etaje.

Proprietarul apartamentului, un vârstnic de 89 de ani, a fost aruncat afară din locuință, de suflul deflagrației. Este încă în viață. Alte patru persoane au suferit răni ușoare sau atacuri de panică. 21 de locatari au fost evacuați.

La opt dimineața, o bubuitură teribilă i-a trezit pe locatari. Câțiva trecători l-au văzut în stradă pe bătrânelul aruncat de suflul exploziei.

Tânăr: „În momentul în care am ajuns în dreptul blocului s-a produs deflagrația la parter. A sărit sticla de jur împrejur. Am dat înapoi. Era un rănit la parter, îl scoseseră pe geamul de la parter."

Ionuț Băneșanu, Spitalul de Urgență Galați: „Pacient de 89 de ani adus în cursul dimineții de echipajele SMURD pentru un politraumatism din explozie. Este în curs de investigație. Prezintă 60 la sută arsuri pe suprafața corporală. S-a acordat prim ajutor persoanelor care au prezentat atac de panică. E și normal să se întâmple lucrul acesta."

Bărbat: „O scurgere de gaz, nu știu ce s-a întâmplat. O bubuitură. A distrus tot în casă. O bubuitură puternică, un cutremur scurt, așa.Domnul de la parter era pe geam, afară."

Bubuitura s-a auzit în tot centrul Galațiului. Și afectat nu a fost doar blocul acesta, unde s-a produs deflagrația, ci toate cele din jur, care acum au ferestrele sparte.

Femeie „Prima oară am spus că a dat cineva o bombă, în momentul ăla s-au spart și geamurile, a bufnit tot. Totul este făcut țăndări în casă. Eu nu m-am gândit că ceva se poate întâmplă în stilul ăsta, ca să distrugă tot."

Rudele celor care locuiesc în blocul unde a avut loc explozia au căutat panicate printre dărâmături.

Femeie: „Știam că tata stă acolo și într-o fugă am venit, știind că e singur. Și am văzut nenorocirea. Tata mi-a zis că nu are pe unde ieși din casă și asta m-a speriat cel mai tare."

Bătrân: „N-am știut ce-i. M-am uitat peste tot, numai sticle, geamurile toate, în casă, ușile, toate dărâmate. A fost un suflu așa puternic de a dărâmat tot."

Camerele de supraveghere din interiorul unei firme, situate la aproximativ 300 de metri de bloc, au surprins efectele exploziei.

Bărbat: „Apartamentul fiind la demisol, dacă era la etajul 1, 2, distrugea apartamentul și exploda afară. Aici, fiind în pământ, a avut efect de cutremur. De asta s-a dus și la hotel și la blocurile din spate."

Eugen Hristache, prefectul județului Galați: „Avem și 21 de evacuați. 7 persoane în vârstă, 3 copii și 11 adulți și avem și deteriorate un număr de circa 40 de apartamente. Structura blocului, din ce am discutat cu șeful Inspecției de Stat în Construcții, nu a fost afectată."

Eugen Chiriță, ISU Galați: „O acumulare de gaz de la un apartament de la parterul blocului. De la o centrală termică, se pare."

Sunt zeci de mașini avariate, de o parte și de alta a blocului. Unele au doar geamurile sparte, însă sunt și autoturisme care au tabla îndoită.

Autoritățile pregătesc la această oră locuri într-un bloc al Primăriei, pentru persoanele care nu se vor putea întoarce la noapte în apartamente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO