Explicațiile mamei acuzată că și-a abandonat pe câmp copiii de 4 și 6 ani

Dată publicare: 11-03-2019 16:25
Dată actualizare: 12-03-2019 07:53


Un băieţel de 4 ani şi surioara lui, de 6 ani, au fost lăsaţi de izbelişte, flămânzi şi speriaţi, cel puţin 24 de ore, într-o localitate din Botoşani. Mama lor susţine că îi lăsase în grijă bărbatului la care stă cu chirie.

Însă omul neagă versiunea femeii şi spune că ea a plecat de acasă, după ce i-a cerut să achite chiria. Cei mici au fost găsiţi rătăcind pe uliţă şi au fost duşi într-un centru social, iar mama lor ar putea fi acuzată de abandon de familie.

Mai mulţi săteni i-au văzut duminică pe cei doi copii rătăcind prin sat, ore în şir. În cele din urmă, o vecină s-a hotărât să anunţe poliţia şi Protecţia Copilului.

Femeia care i-a găsit pe copii: ”Erau flămânzi. Au spus doar că le este sete şi foame.”

În stare de şoc, băieţelul şi fetiţa n-au putut spune prea multe despre ei. Femeia a sunat la 112 şi a postat pe facebook un anunţ de ajutor pentru identificarea celor doi copii.

Localnică: ”Băieţelul şi fetiţa erau de mână, în canal, şi mergeau spre staţia de autobuz. Le-am dat o prăjiturică şi i-am întrebat ai cui sunt. Ei au spus doar: ai Sabrinei!”

Loclanic: ”I-a luat o doamnă şi a anunţat poliţia. Erau abandonaţi? Da. Erau singuri. Unul de vreo 6 ani şi unul de vreo 3 ani.”

Venită de două luni în sat, mama copiilor locuieşte împreună cu ei în casa unui localnic, cu chirie. Mama tinerei nu ştie cum au ajuns nepoţii săi pe drumuri, nesupravegheaţi.

Bunica copiilor: ”Am sunat-o şi mi-a spus că e la cineva şi face curat, în oraş. Habar nu avea că copiii sunt luaţi.”

Copiii au fost duşi într-un centru social. Medicii spun că nu au nicio problemă de sănătate. Iar anchetatorii vor stabili dacă se vor întoarce în familie sau nu.

Poliţiştii au reuşit să dea de mama copiilor abia astăzi. La audieri, tânăra a susţinut că sâmbătă seara ar fi plecat la Botoşani, ca să facă rost de bani pentru plata chiriei restante de două luni. Femeia le-a mai spus anchetatorilor că şi-ar fi lăsat copiii în grija proprietarului.

Bărbatul însă neagă acuzaţia. El povesteşte că sâmbătă seara i-a spus mamei copiilor că dacă nu poate plăti chiria ar fi mai bine să îşi facă bagajul şi să plece. Potrivit bărbatului, femeia a plecat în aceeaşi seară cu iubitul său şi cu copiii. Omul susţine că nu ştie cum au ajuns pe drumuri cei mici, aproape 24 de ore.

Poliţiştii au deschis pe numele mamei un dosar penal pentru abandon de familie. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la trei ani de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO