A cautat un miracol la mormantul lui Arsenie Boca. Explicatia data de mama ce a plecat de langa fetita sa, rapusa de leucemie

Ultima actualizare: 17-01-2015 01:39

Dupa 5 zile in care rudele s-au gandit la ce e mai rau, mama Mariei, fetita de 13 ani rapusa de leucemie, s-a intors marti seara la Cluj, in salonul unde fusese internata copila.

Politistii au audiat-o si asa au aflat ca femeia fusese plecata la manastiri, sa se roage pentru sanatatea fetei.

Lasase chiar si un bilet in care le cerea apropiatilor sa aiba grija de singurul ei copil. Cand a revenit insa la spital, a primit vestea crunta: Maria murise cu o seara in urma, fara ca femeia sa apuce sa-si ia ramas bun.

Lacramioara Elena Dobrican le-a spus politistilor, in birourile carora a stat mai bine de 3 ore, ca in ultimele zile s-a rugat la manastiri ca fiica ei, pe care o iubea mai presus de orice, sa traiasca.

Femeia a plecat vineri seara din Cluj, cu autocarul, si a mers la mai multe manastiri din Bucovina. Apoi a ajuns in Capitala, de unde a plecat la manastirea Prislop, in Hunedoara, la mormantul lui Arsenie Boca. A sperat tot timpul ca se va intampla o minune, iar Maria Cristiana, lumina ochilor ei, isi va reveni.

Pe drum si-a pierdut telefonul si de aceea nu a mai luat legatura cu rudele ramase langa copila pe care aripa mortii o acoperea tot mai mult. Nici de cautarile politistilor nu a aflat nimic, deoarece calatorea noaptea, iar ziua statea inchisa in lacasele de cult.

Marti seara s-a intors la Cluj, la spital, unde a primit cumplita veste: Maria Cristiana se stinsese, rapusa de boala nemiloasa. Cand a aflat ca nu si-a mai prins copila in viata femeia s-a prabusit de durere.

In Sigmir, unde a fost dus trupul Mariei pentru inmormantare, oamenii care-i cunosc familia sunt socati. Nu se asteptau ca mama fetitei sa mai fie in viata, mai ales dupa biletul pe care il lasase in spital.

Vecin: "E un soc, dar nu trebuia sa plece. Daca isi revenea fetita? In clipe din astea e greu de inteles. Fiecare reactioneaza pe moment cum crede el ca e mai bine."

Localnic: "E cu doua taisuri, si, si: femeia a crezut ca o ajuta rugaciunile. Greseala ei a fost ca trebuia sa spuna unde merge."

Si tatal copilei s-a rugat pentru o minune, la manastirea Nicula din judetul Cluj. Se departise de mama fetei in urma cu un an.

Simion Rad, preot: "Tatal s-a intors din Anglia, unde lucreaza, chiar in ziua cand a disparut maica-sa. S-au intalnit in curtea spitalului, el venea si ea atunci a plecat. Toata lumea stia ca asistenta a trimis-o pe mama undeva, dar ea de fapt atunci a plecat fara sa spuna unde."

Mama copilei isi aduna acum puterile pentru ziua de Joi, cand isi va ingropa unicul copil. Vineri, Maria Cristiana ar fi implinit 13 ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO