Elicopter SMURD prabusit. Toate cele patru persoane de la bord au murit. Cautarile maraton s-au incheiat la 4 dimineata

Ultima actualizare: 19-12-2014 06:59

Patru vieti s-au prabusit luni cu elicopterul in apa rece a lacului Siutghiol din Constanta. Iar toate patru s-au ridicat inapoi de unde au venit - la ceruri.

La 12 ore de la producerea accidentului, pilotul, copilotul, o doctorita si o asistenta SMURD au fost declarati decedati. Cautarile maraton s-au incheiat la ora 4 dimineata cand trupul fara viata al asistentei Camelia Harton a fost adus la mal.

Dupa 45 de minute de la prabusirea elicopterului SMURD, a fost gasita prima persoana - medicul Laura Vizireanu, mama a unui copil. Colegii femeii s-au straduit imediat sa o readuca la viata.

Citeste si: Elicopter Smurd prabusit in Constanta. Filmul evenimentelor de luni

"Slava Domnului ca cel putin dupa 45 de minute dramatice, timp in care colegii de la SMURD au incercat sa o resusciteze pe doctorita de 38 de ani, au reusit sa faca acest lucru in prima instanta, sa o stabilizeze, sa o urce intr-o ambulanta si s-o duca la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta", a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent PRO TV

Din pacate insa, sapte ore mai tarziu, inima doctoritei a incetat sa mai bata, iar colegii ei au constatat decesul. "Din pacate, am fost informati, si familia a fost informata, ca medicul a decedat. Au fost facute toate incercarile pentru a-i salva viata, dar din pacate asta este situatia", a declarat Raed Arafat.

O a doua persoana a fost descoperita dupa 5 ore si jumatate de la accident. Era copilotul, care ramasese prins in scaun cu centura, la o adancime de 6 metri si la 200 de metri distanta de mal.

"Am gasit cea de-a doua victima legata de scaun cu centura de siguranta, la o adancime de sase metri, vizibilitatea foarte scazuta, temperatura apei de doua grade Celsius, foarte mult mal, depaseste jumatate de metru", a explicat un scafandru de la ISU Dobrogea

Copilotul a fost adus imediat la mal, unde echipajele medicale s-au zbatut sa-l salveze. "Medicii de la SMURD incearca imposibilul - sa resusciteze a doua persoana scoasa din apele raului Siutghiol, dupa prabusirea elicopterului", a relatat Catalin Radu Tanase, corespondent PRO TV

Din pacate copilotul nu a mai putut fi adus la viata. In tot acest timp, autoritatile cautau si celelalte doua persoane disparute in lacul Siutghiol. "Dupa opt ore a fost scoasa cea de-a treia victima, sansele de supravietuire insa sunt minime. Se pare ca este vorba despre pilotul aeronavei", a relatat Diana Costache, corespondent ProTV.

Ultima dintre victime, asistenta medicala Camelia Harton, de 37 de ani, a fost gasita abia spre ora 4 dimineata. Pe malul lacului Siutghiol a stat si s-a rugat in continuu iubitul asistentei medicale Camelia Harton. In varsta de 37 de ani, femeia urcase cu doua vieti la bordul aparatului de zbor - a ei, si a pruncului din pantece. Tocmai luni ii daduse partenerului minunata veste ca este insarcinata. Acum, barbatul este devastat. "Ea trebuia sa debarce la Kogalniceanu si sa vina acasa, asta era procedura pana acum", a declarat acesta.

In timp ce cautau victimele, scafandrii militari au gasit si bucati din epava, pe care le-au adus la mal. Elicopterul se intorcea din misiune dupa ce a dus o batrana de 80 de ani, cu o embolie pulmonara, la spitalul din Tulcea . Echipajul a plecat apoi spre baza aeriana Kogalniceanu ptr realimentare. Pe drum insa s a prabusit in lacul Siutghiol.

"Elicopterul era un aparat nou, era primit de putin timp in dotarea SMURD, era inclusiv unul dintre putinele elicoptere care era dotat cu flotoare" a explicat directorul spitalului judetean din Constanta.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca toate elicopterele SMURD sunt retinute la sol pina la finalizarea anchetei.


 
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO