Elevi, studenţi şi actori au ieşit în sprijinul magistraţilor. Mesajul lui Tudor Chirilă


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2019 20:25
Data publicarii: Vineri 08 Martie 2019 18:37
Categorie: Stiri actuale

Elevi şi studenţi au protestat vineri paşnic, în Capitală, în semn de solidaritate faţă de magistraţi, care în ultima vreme, şi-au arătat deschis nemulțumirea faţă de ordonanța de urgentă 7.

O manifestaţie similară a fost orgnizată şi de actorii Teatrului de Comedie, care au ieşit în stradă, înainte de spectacol. Printre ei, şi Tudor Chirilă, care spune că „avem o confiscare totală a unei Românii democratice de către un grup – a devenit o sintagmă demonetizată, grup infracţional organizat, dar asta este. Nu pare să-i mai oprească nimic în a distruge orice fel de justiţie independentă”.

„Avem încredere în magistraţi, în orice fel de magistraţi din ţara asta, care au semnalat nereguli majore în schimbările din justiţie din ultimii 2 ani”, spune şi Mihai Călin. „Se vede cu ochiul liber ce personaje sunt cei care fac aceste schimbări.”

La prânz, cei aproape 100 de reprezentanţi a trei organizaţii de elevi şi studenţi şi-au legat banderole albe la mâini şi timp de 30 de minute au păstrat tăcerea.

Mihai Dragoş, preşedintele consiliului tineretului din România: "Există riscul ca tinerii să îşi piardă încrederea că au un viitor decent în ţară şi să continue exodul şi să fie tot mai reticenţi în a-şi întemeia familii în România practic cu daune pentru întreaga societate românească."

Petrişor Laurenţiu Ţuca, preşedinte ANOSR: "Ne aflăm în contextul în care decindentii politici iau o serie de decizii fără să consulte experţii din diferitele domenii care vizează legislaţia pe care o adoptă."

Studenţii au un mesaj şi pentru ministrul justiţiei, Tudorel Toader: "E cel mai îngrozitor moment în care puteam să avem o astfel de criză politica în contextul în care toţi ochii din Europa şi din lume sunt pe noi în contextul în care deţinem preşedinţia Consiliului Uniunii Europene."

Protestul a trezit interesul străinilor, un realizator de film pentru National Geographic, venit din Statele Unite, spune că e curios „cum arată cultura tinerilor de aici şi cum se folosesc de tehnologie pentru a lupta pentru democraţie în România.”

Pentru apărarea independenţei sistemului judiciar au ieşit şi joi în stradă peste o sută de profesori şi studenţi ai facultăţilor de Litere, Filosofie şi Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Protest al elevilor, studenților și tinerilor față de OUG 7
Protestul femeilor împotriva pedepselor uşoare luate de violatori. Jandarmii le-au amendat
Protest inedit față de OUG 7. Ce solicită elevii și studenții din România
VIDEO PROTVPLUS.RO