Poveste din Valea Jiului: copilul lasat pe mana bunicii cu probleme psihice, gasit mort in casa ei

Ultima actualizare: 18-04-2013 06:55

Poveste cumplita in Valea Jiului. Un copilas de 4 ani a fost gasit fara suflare in casa bunicii. La putin timp, in locul de cosmar, rudele au descoperit si trupul femeii, care se spanzurase intr-o anexa a gospodariei.

Trecutul acestei familii este unul tulburator. La randul ei, mama celui mic si-a curmat zilele. Socata, bunica a fost internata la psihiatrie. Iar autoritatilor nu le-a pasat si l-au lasat in continuare pe copil in grija ei.

Cea care a descoperit trupurile fara viata a fost matusa copilului. I s-a parut ceva straniu si pentru ca sta in apropiere a vrut sa vada ce se intampla.

"Cand am venit eu, am vazut ca nu era lumina stinsa, mi-am facut griji, am intrat in casa, am vazut copilul intins, mort pe pat. Undeva in curte, am vazut-o pe ea. Am strigat, dar nu avea cine sa-mi raspunda."

Cu mare greutate dupa un asemenea soc a cerut ajutor.

Langa femeie a fost descoperit si un bilet, greu lizibil, scris se pare de o mana tremuranda. Anchetatorii incearca acum sa-l descifreze si sa afle daca are sau nu legatura cu nenorocirea.

Drama acestei familii este dincolo de intelegere. Anul trecut, mama pruncului s-a intors acasa dupa ce a muncit pe branci, in Italia. A ramas fara serviciu dar si fara speranta iar in luna august, s-a sinucis.

De atunci, baiatul a ramas in grija bunicii, si ea o femeie singura si sarmana. In Valea Jiului, un loc al saraciei si disperarii, sute de familii sunt intr-o situatie aproape fara iesire.

"E o tragedie greu de prevazut. Jumatate din familiile de aici traiesc in saracie, multi copii sunt crescuti de bunici, sunt oameni foarte saraci" povesteste primarul din Uricani.

Si totusi, autoritatile nu si-au dat seama ca bunica celui mic nu era pregatita sa il creasca mai ales ca a avut o cadere psihica. Functionarii regreta tardiv situatia si se acopera cu justificari.

"Acest caz este o situatie mai aparte in sensul in care acest copil avea nevoie de un reprezentant legal, motiv pentru care in mod cert de la nivel primarie de domiciliu trebuiau demarcate actiunile, fie direct in instanta, fie sa solicite sprijinul directiei, poate lucrurile nu ajungeau in acesta situatie" spune Ionela Lazar, purtator de cuvant Protectia Copilului Hunedoara.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca, in acest caz, tulburata de intamplarile din viata ei, bunica l-ar fi ucis pe copil apoi si-ar fi luat si ea zilele.

O proba importanta va fi raportul medicilor legisti care vor stabili in ce conditii a survenit moartea copilasului de patru ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO