Dragnea: „Mi se par destul de ciudate supărările generate de Secția Specială”


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 19:01
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 18:44
Categorie: Stiri actuale
adina florea

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a vorbit luni seară la Parlament despre valul de proteste stârnit de OUG 7, cât și despre înființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că actorii au protestat, duminică, față de OUG 7, Dragnea a răspuns:

„N-am văzut protestul de ieri (n.r - duminică), nu pot să mă pronunț. Eu știu că a fost o întâlnire între Guvern, CSM, Asociația Procurorilor, Uniunea Națională a Judecătorilor și au convenit eliminarea acelui articol care a produs această supărare. Dacă va fi eliminat acel articol și dacă se vor mări salariile la IT-iști, nu ar trebui să mai fie probleme.”

Reporter: „Nemulțumiri sunt legate și de acea Secție Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Magistratură. Colegul dvs., Cătălin Rădulescu, propunea chiar un miting organizat de PSD, pentru apărarea acestei secții.”

Dragnea: „Nu știu dacă e nevoie să apărăm noi această secție a Parchetului, dar și mie mi se par destul de ciudate aceste supărări generate de secție. Nu am văzut proteste, nu am văzut temeri, nu am văzut reacții - mai nou, am văzut din partea procurorului-șef al DIICOT - când erau 3000 și ceva de dosare din oficiu la magistrați. Nu am văzut. De este această îngrijorare acum? Pentru că acestă secție nu este o invenție. Rațiunea pentru care a fost înființată și pentru care s-a primit și aviz de constituționalitate, cu justificare de al CCR a fost ca procurorul de ședință să nu facă parte din Parchetul care poate ancheta judecătorii respectivi. Și să nu ne facem că nu înțelegem; dosare deschise din oficiu de la un Parchet puteau să pună presiune pe judecători, când același Parchet avea deschis un dosar pe numele judecătorului respectiv.”

Reporter: „În ultimul raport MCV, este criticată înființarea acestei secții.”

Dragnea: „Care sunt motivele? N-am văzut până acum niciun raport în care să se menționeze cele 3.000 de dosare care au pus presiune pe judecători. Dacă se va răspunde la această întrebare, foarte bine.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Procurorii DIICOT vor purta banderole albe, în semn de protest faţă de OUG 7
Protest cu banderole albe la TNB, față de OUG 7. Mesajul actorilor pentru Tudorel Toader
Protest în Capitală față de OUG 7. 2.000 de oameni au scandat în stradă. VIDEO
FULLSCREEN
Dragnea: „Mi se par destul de ciudate supărările generate de Secția Specială”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO