DOSARUL VALIZA, redeschis de LPF. Pe Steaua o asteapta un proces sportiv. Ce pedeapsa risca

Ultima actualizare: 08-06-2013 00:43

Cazul "Valiza" se intoarce pe masa Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a fi rediscutat. Vestea a cazut ca un traznet peste Steaua, care ar putea fi fi retrogradata ori se poate trezi ca nu mai joaca in competitiile europene.

Liga a luat decizia dupa ce judecatorii de la Curtea Suprema au decis ca Gigi Becali este vinovat de dare de mita. La mijloc, sunt banii promisi in 2008 Universitatii Cluj, 1,7 milioane de euro, o motivare suplimentara pentru jucatori. Victoria acestora i-ar fi adus Stelei titlul de campioana in acel an. Numai ca Universitatea Cluj a pierdut atunci. Iar acum, Steaua ar putea avea de suferit.

Valentin Alexandru, secretar general LPF: "Vom redeschide cazul si asteptam decizia judecatorilor. Aici e o incercare, nici macar nu e coruptie, nu s-a infaptuit, e un mare fas."

Cu aceste cuvinte, Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, lamureste ce se va intampla mai departe cu soarta Stelei. Vom avea un proces, sportiv de asta data, in care se pot decide masuri administrative dure.

Valentin Alexandru, secretar general LPF: "Pedeapsa pecuniara si echipa depunctata intre 6 si 9 puncte."

Este o posibilitate. Totusi, la fel ca seful sau, Mitica Dragomir,  si secretarul general al Ligii spune ca nu se va ajunge la retrogradare.

Valentin Alexandru, secretar general LPF: "Nu tot ce e moral e legal. Moral, eu zic ca nu. Nu mai e nici antrenor, nici jucator de acum 5 ani. Astia sunt oameni care anul asta au muncit, au stat prin zapada. Au muncit, nu si-au vazut nevestele."

Totusi, procesul ar putea dura multi ani. Valentin Alexandru vede deja multe termene si recursuri, iar Steaua va fi judecata dupa regulamentul de atunci.

Nici Victor Piturca, condamnat si el in Dosarul Valiza, pentru favorizarea infactorului, nu crede ca echipa ros albastra poate fi sanctionata atat de aspru.

Pe langa ancheta romaneasca , urmeaza si una facuta de UEFA. Purtatorul de cuvant Thomas Giordano a spus ca, in cazul in care Dosarul Valiza se va finaliza prin condamnare la inchisoare, Steaua va intra in vizorul UEFA.

Analistii sportivi vad deva repercursiuni asupra echipei.

Lucian Lipovan, redactor sef ProSport: "Probeleme cu salariile. Nu se mai fac transferuri. Multi jucatori nu mai considera clubul atractiv. UEFA s-ar putea sesiza singura."

In timp ce Steaua se lupta sa ramana in Liga I si sa participe la cupele europene, Gigi Becali, cel care a provocat intregul scandal, umeaza sa fie mutat de la inchisoarea Rahova la Jilava. Pentru avocati, doar Curtea europeana mai este o solutie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO