Dorința unui băiat de 12 ani, crescut împreună cu fratele lui de străbunicii bolnavi și săraci


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 19:02
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 18:11
Categorie: Stiri actuale

Doi străbunici din judeţul Botoşani au impresionat o întreagă comunitate, după ce s-a aflat că, deşi sunt bătrâni şi bolnavi, îşi cresc singuri, fără niciun ajutor, doi strănepoţi.

Băieţii, unul de 5 ani, celălalt de 12 ani, au fost lăsaţi de mama lor în grija străbunicilor în urmă cu câţiva ani. Iar de atunci, femeia nu s-a mai interesat de ei. Tatăl celor mici nu se ştie cine este. Bătrânii şi copiii trăiesc într-o baracă din lut şi carton, iar destinul lor i-a impresionat pe reprezentanţii unei asociaţii caritabile, şi pe o politista de frontieră, care vor să-i ajute.

Cum îi puteţi ajuta: 

 

Pentru donaţii în LEI: cont deschis la Banca Transilvaniapentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI: RO03BTRLRONCRT0530156401.

Codul Swift:  BTRLRO22

FOARTE IMPORTANT: de precizat, la efectuarea viramentului, "pentru familia Calancea din Dorohoi"

 

Unul dintre străbunici suferă de cancer, celălalt - de insuficientă cardiacă. Bătrânii de 76, respectiv 70 de ani, aduna împreună mai puţin de două mii de lei, din pensie. Deşi le este foarte greu să le asigure copiilor hrană de zi cu zi, hainele şi rechizitele şcolare, nu ar renunţa la ei, cu niciun chip.

Ioan Calancea, străbunicul copiilor: "Ce să fac?! De mici îi cresc şi nu pot să îi mai dau de lângă mine. Nu aş putea să mai trăiesc fără ei.
Reporter: Văd că locuiţi în condiţii destul de grele
Ioan Calancea, străbunicul copiilor: "Sunt grele, dar nu am ce face. Nu îmi ajunge pensia şi a mea şi a soţiei că să fac mai multe".

Cei doi bătrâni au început în urmă cu şapte ani să construiască o altă casă în aceeaşi curte. Boala însă i-a ajuns din urmă. Bunicul a fost operat deja de şase ori. Mare parte din banii familiei se duc acum şi pe medicamente. Mama celor doi băieţi nu îi ajută cu nimic.

Verona Calancea, străbunica copiilor: "I-a lăsat de mici la mine. Eu i-am crescut. Am întreţinut-o şi pe ea. La un moment dat a luat drumul golăniei şi i-am spus să se ducă la capătul pământului, iar copiii să îi lase la mine şi eu îi întreţin din pensia mea şi a lui tataie".
Reporter: "Îi trimiteţi la şcoală pe copii?"
Verona Calancea, străbunica copiilor: "Sigur că da".

Singura dorinţă a copiilor este că cineva să îi ajute să termine casa începută de străbunici, ca să nu mai doarmă toţi într-o singură cameră din baraca de nici 20 de metri pătraţi.

Reporter: "Ce ţi-ai dori?"
Băiat: "Nu ştiu exact. Să termine casa. Atât".

Reporter: "Ce ai făcut la şcoală?"
Băiatul de 5 ani: "Am scris".
Reporter: "În ce clasă eşti?"
Băiatul de 5 ani: "Pregătitoare".
Reporter: "Ce ai învăţat azi la şcoală?"
Băiatul de 5 ani: "Litera B".

O polițistă de frontieră şi reprezentantul unei asociaţii au aflat de greutăţile acestor suflete năpăstuite şi au hotărât să îi ajute pe bunici şi strănepoţi. Încearcă să adune bani pentru pentru a termina casa la care au lucrat bătrânii. Au reuşit până acum să le aducă alimente şi să le cumpere câteva electrocasnice.

Daniel Caslariu, reprezentant ONG: "Vreau să îndeplinesc şi dorinţa copiilor de a se muta în casă care a încercat să o construiască străbunicii în urmă cu câţiva ani".

Simona Shuhan, poliţista de frontieră: "Baraca bunicii să o putem pune un pic la punct pentru că aceşti copii să aibă condiţiile pentru traiul necesar de zi cu zi".

Pentru a vedea casa gata, ar mai fi nevoie de cel puţin 10.000 de euro.

Incendiu de proporţii lângă Ploieşti. Sute de baterii de maşină au explodat
Percheziții în Capitală, după ce o grupare ar fi furat din locuințe. Prejudiciul este uriaș
Un bărbat a condus un camion pe autostradă cu picioarele. Ce pedeapsă a primit
VIDEO PROTVPLUS.RO