Doi politisti din Romania si-au condus ani la rand masinile fara a avea permis. Cum au fost prinsi


Ultimul update: Joi 02 Mai 2013 06:51
Data publicarii: Luni 29 Aprilie 2013 20:35
Categorie: Stiri actuale

Ies la iveala lucruri incredibile la Inspectoratul Judetean de Politie din Buzau. Doi agenti au condus masinile de serviciu ani la rand, fara a avea permis.

Mai mult, cu un tupeu fantastic ii controlau pe alti soferi daca au carnet si, in caz contrar, le aplicau amenzi sau le deschideau dosar penal. Cazul a fost preluat si de procurori, care incearca sa afle cum a fost posibil.

Situatia celor doi politisti a iesit la lumina dupa ce conducerea Inspectoratului de Politie din Buzau a primit o
sezisare potrivit careia seful de post din localitatea Merei ar conduce masina de serviciu fara a avea permis.

Pentru ca reclamatia s-a confirmat, sefii Politiei au decis sa extinda verificarile si la ceilalti agenti. Asa s-a aflat ca si adjunctul sefului de post din alta comuna, Lopatari, se afla in aceeasi situatie.

"Cei doi politisti sunt cercetati pentru ca si-au condus masinile de serviciu desi nu aveau permis de conducere", spune Gabriela Vajaiac, prim procuror adjunct la Parchetul de pe Langa Tribunalul Buzau.

Dar si la politia din Buzau are loc in acest moment o ancheta interna. Se pare ca nu au fost respectate mai multe reguli atunci cand agentii au primit dreptul de a conduce masinile de interventie.

Nu i-a pus nimeni sa arate permisul de conducere.

Pana la finalizarea anchetei politistii fara carnet nu mai au voie sa se urce la volanul masinilor de interventie. Daca unul dintre ei merge in continuare la serviciu, celalalt s-a imbolnavit brusc .

Dupa ce s-a descoperit ca si-a condus masina de serviciu desi nu avea permis, seful de post din Merei nu a mai trecut pe la sectie. El si-a luat concediu medical si s-a internat la Spitalul Militar din Bucuresti.

Cand au auzit de intamplare, localnicii si primarul din comuna au ramas cu gura cascata.

Daca se va dovedi ca cei doi agenti sunt vinovati ei risca sa fie dati afara din politie.

 

Tags: politisti, carnet,

VIDEO PROTVPLUS.RO