Baie de sânge pe şosele din România. Bilanţul negru al nopţii de joi spre vineri

Ultima actualizare: 13-12-2019 09:19

Doi pietoni au fost spulberați joi seară de mașini pe drumuri din Dâmbovița.

Este vorba despre o fetiță de nouă ani, lăsată cel mai probabil nesupravegheată. Copila, rănită, a ajuns la spital.

În grijă medicilor se află și un bărbat, izbit de un alt autoturism. Șoferul susține că victima i-a apărut brusc în față.

Tot aseară, însă în județul Hunedoara, doi oameni au murit într-un cumplit accident rutier.

Cei doi bărbați care și-au găsit sfârșitul joi seară pe o șosea din Hunedoara se aflau într-o mașină care a izbit cu putere un TIR. Primele date arată că mastodontul ar fi oprit și aștepta să vireze la stânga pentru a intra în parcarea termocentralei Mintia. Șoferul autoturismului nu a putut evita accidentul.

În urma impactului, conducătorul auto de 53 de ani și pasagerul care îl însoțea, de 60 de ani, au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-i scoate dintre fiare. Din păcate, rănile suferite de cei doi au fost extrem de grave și le-au adus moartea.

Scene sângeroase au avut loc joi seară și pe Drumul Național care leagă orașul Târgoviște de Ploiești. Acolo, o fetiță în vârstă de nouă ani a fost lovită în plin de o mașină.

Nicolae Șerban, şoferul cercetat: „A fugit din magazin, prin spatele la o mașină și m-am trezit cu ea pe capotă. Nesupravegheată, fuga din magazin. M-am trezit, nici nu știam ce e prima dată, ce s-a întâmplat."

Martorii au sunat imediat la 112.

Martor: „Am înțeles că a ieșit din magazin, nu s-a asigurat când a traversat și a lovit-o. Copilul era inconștient, respira greu. A fost aruncat la 30 de metri."

Copila a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde a rămas internată. Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Tot joi seară, pe o altă șosea din județ, pe o porțiune de drum fără iluminat public, un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost spulberat de o camionetă condusă de un șofer de 33 de ani.

Dragoș Nica, şoferul camionetei: „Nu era semnalizat și mi-a venit drept în față, de pe margine, mi-a picat parcă ziceți că a vrut să își facă el, cu mâna lui. Parcă ziceți că s-a aruncat intenționat.”

Martor: „Șoferul a evitat cât a putut, a tras stânga mult de volan și tot l-a lovit, i-a ieșit prea brusc, prea în față."

Martor: „Am văzut că merge haotic pe drum și dintr-o dată a ieșit în fața mașinii. Șoferul a tras cât a putut stânga, dar din păcate s-a întâmplat ce s-a întâmplat."

În stare gravă, pietonul a fost preluat de un echipaj de la ambulanță și transportat la spitalul din Găești, unde medicii i-au acordat îngrijiri. Între timp, polițiștii au deschis un dosar penal pe numele șoferului pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru a stabili exact cum s-a produs acest accident.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO