Doi câini împuşcaţi de un bărbat care s-a întors de la vânătoare. Ce a spus vânătorul

Ultima actualizare: 25-10-2020 14:31
Femeie ucisă de fostul soț în Neamț. S-a târât până la poarta vecinei pentru ajutor
StirilePROTV

Un bărbat din comuna Tomnatic, judeţul Timiş, a tras cu arma pe care o avea asupra lui în doi câini ai unei vecine, după ce s-a întors de la vânătoare. Animalele au scăpat cu viaţă, însă vor fi operate. Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz.

 

Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Rin Tin Tin din Sânnicolau Mare au relatat pe pagina de Facebook întreaga întâmplare.

”După o zi de campanie, primim un telefon… Un câine, împuşcat de un vânător, în fundul grădinii, după ce a rupt lanţul şi a ieşit în câţiva metri în câmp. Menţionăm faptul că nu a fost o partidă de vânătoare autorizată. Doar aşa, că s-a gândit unul să iasă el cu puşca în câmp… Vă rugăm ca în astfel de cazuri, să sunaţi imediat la 112. Şi nu, nu primiţi amendă, dacă sunaţi pentru aşa ceva la numărul de urgenţă! Poliţia răspunde la aceste apeluri şi se iau măsuri. În acest caz s-a întocmit dosar penal şi din câte am înţeles au fost confiscate armele. Vom avea mai multe detalii, mâine. Oricum, la faţa locului s-a deplasat o echipă de 5 poliţişti şi încă un domn de la criminalistică, ceea ce m-a impresionat foarte tare. Le mulţumim din suflet pentru implicare! Câinele este la noi, stabil, iar dimineaţă va fi dus la Timişoara pentru investigaţii şi probabil că va avea nevoie de operaţie”, au anunţat cei de la Rin Tin Tin din Sânnicolau Mare.

 

Polițiștii au deschis dosar penal

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că animalele s-ar fi repezit la el, lângă grădina din spatele casei, acesta fiind motivul pentru care a tras asupra lor.

Pe numele vânătorului, poliţiştii au deschis dosar penal pentru uz de armă fără drept şi rănirea sau schingiuirea animalelor.

”Poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că în localitatea Tomnatic, un bărbat de 71 de ani i-a împuşcat cu arma de vânătoare cei doi câini care se aflau lângă grădina din spatele casei. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constat că cele sesizate se confirmă, întocmind un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept şi rănirea sau schingiuirea animalelor. Se efectuează cercetari în vederea stabilirii împrejurărilor producerii incidentului”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO