Doi alpinişti, scoşi dintr-o prăpastie de Salvamont, în Piatra Craiului

Dată publicare: 05-04-2018 22:47
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


operatiune salvamont

Pompierii militari braşoveni intervin joi seara pentru a salva două persoane accidentate în zona Prăpăstiile Zărneştilor, de lângă oraşul Zărneşti.

Cele două persoane accidentate joi seară în zona Prăpăstiile Zărneştilor, din masivul Piatra Craiului, sunt alpinişti de escaladă, a declarat pentru AGERPRES şeful Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă.

''Accidentul s-a petrecut în jurul orei 19,00. Cei doi alpinişti făceau o căţărare individuală, nu participau la o competiţie. Zona în care se căţărau este una de abrupt iar la un moment dat au fost loviţi de pietre desprinse dintr-un perete al muntelui pe care se căţărau. Se pare că fata a fost lovită mai tare. Avertizăm încă o dată turiştii care doresc să vină în masivul Piatra Craiului în aceste zile libere că este pericol de avalanşă în zonele de abrupt. Mai există strat consistent de zăpadă iar vremea s-a încălzit destul de mult. Cel mai bine ar fi să se informeze înainte de a pleca la drum, să sune Salvamontul, care poate da informaţii despre traseele turistice'', a precizat şeful Salvamont Zărneşti.

Pompierii militari braşoveni intervin joi seara pentru a salva două persoane accidentate în zona Prăpăstiile Zărneştilor, de lângă oraşul Zărneşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Luiza Dănilă.

''Este vorba despre o femeie cu traumatism cranio-cerebral, inconştientă şi un bărbat cu fractură de membru inferior. Femeia va fi transportată de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă la Spitalul din Zărneşti, de unde va fi preluată de echipajul SMURD de terapie intensivă cu medic. Şi bărbatul va fi preluat de un echipaj SMURD. Ambele persoane vor fi transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov'', a mai spus purtătorul de cuvânt.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO