DNA respinge plangerea lui Sebastian Ghita impotriva modificarii conditiilor controlului judiciar

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05
Sebastian Ghita FOTO AGERPRES

Plangerea formulata de deputatul Sebastian Ghita impotriva deciziei procurorilor DNA Ploiesti de modificare a masurii controlului judiciar a fost respinsa.

Procurorii ii interzisesera astfel lui Ghita sa-si exercite functia de parlamentar si sa paraseasca municipiul Ploiesti.

Potrivit surselor citate de Agerpres, Sebastian Ghita, care este urmarit penal in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, a formulat o plangere fata de decizia procurorilor anticoruptie de modificare a masurii controlului judiciar dispusa fata de el, aceasta fiind depusa la structura centrala a DNA.

Procurorul ierarhic a respins actiunea, hotararea fiind comunicata, vineri, structurii teritoriale DNA Ploiesti.

Procurorii DNA Ploiesti care instrumenteaza dosarul Hertanu au extins, miercuri, urmarirea penala fata de Sebastian Ghita, acesta fiind acuzat, pe langa infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat, si de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

Totodata, in cazul acestuia anchetatorii au modificat conditiile masurii controlului judiciar, prelungita recent, Sebastian Ghita avand interdictia de a-si desfasura activitatea in functia de deputat, in exercitarea careia a savarsit fapta, si de a parasi Ploiestiul fara incuviintarea prealabila a procurorului.

De asemenea, procurorii au extins si sechestrul asigurator instituit in cazul lui Sebastian Ghita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO