Dispută în trafic, între un BMW și un tramvai. Ce spune poliția despre incident

Ultima actualizare: 06-01-2020 12:46
bmw vs tramvai
Ionut Bucuresteanu / YouTube

Brigada Rutieră s-a sesizat în cazul accidentului în care au fost implicați șoferul unui autoturism BMW și un tramvai, în zona Piața Chirigiu din Capitală, și a deschis un dosar penal pentru distrugere.

Accidentul a avut loc în data de 3 ianuarie. Un autoturism care circula neregulamentar pe linia de tramvai a fost împins de pe șine de conducătorul tramvaiului, după ce a blocat trecerea acestuia la un semafor.

„În urma analizării tuturor imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la incidentul în care au fost implicate un autoturism și un tramvai, în data de 3 ianuarie a.c., astăzi, ora 08.30, polițiștii Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, conform legislației în vigoare, s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere și au întocmit un dosar penal.

Facem precizarea că în această cauză, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, au transmis luni reprezentanții Brigăzii Rutiere.

Două clipuri video au fost publicate pe YouTube în urma accidentului, dar acestea au fost scoase după câteva ore.

În primul clip video se putea observa mașina care circula pe linia de tramvai, în fața tramvaiului. Autovehiculele s-au oprit la un semafor, iar la culoarea verde mașina nu a mai pornit de pe loc.

În acel moment, vatmanul a pornit tramvaiul și a împins autovehiculul BMW câțiva metri.

Între cei doi șoferi începe o ceartă, care a fost surprinsă în al doilea clip video.

Duminică, autoritățile au anunțat că șoferul mașinii BMW a primit o amendă în valoare de 2.230 și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

„S-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare”, a transmis duminică Brigada Rutieră a Capitalei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO