Disperare in randul angajatilor de la Mechel. Dramuiesc si painea si se tem ca vor ramane fara case

Ultima actualizare: 23-03-2013 07:12

Proteste la combinatul metalurgic, din Campia Turzii. Uniti in durere si disperare, sute de angajati dati afara si-au strigat necazurile.

Multi sunt in pericol sa-si piarda casele, pentru ca nu si-au mai platit ratele la credite. Miercuri, oamenii au iesit in strada, insotiti si de copiii lor. Asteapta sa primeasca salariile compensatorii, dar nimeni nu le-a dat vreun raspuns.

Ajunsi someri, fara nicio speranta sa-si gaseasca o slujba, bietii oameni nu mai stiu ce sa faca. Dupa 14 ani lucrati in combinat, un barbat are un ajutor de somaj de 520 de lei pe luna. Acasa il asteapta patru copii, care au intre 7 si 15 ani. Sotia lui spune ca a ajuns sa dramuiasca si painea.

Alta familie, aceeasi drama. Vasile Berchisan s-a angajat la combinat imediat dupa Revolutie: "Avem si rate la banci. Pana acum le-am platit, dar nu stiu ce o sa fac in viitor. Daca nu primim nimic, sigur o sa ramanem restanti. Noi intotdeauna am fost corecti, dar statul a vandut combinatul si odata cu el si pe noi!"

Oamenii au blocat si astazi Drumul European 60, traversand cu un sicriu trecerea de pietoni din fata combinatului. Nu vor renunta la proteste, pana cand noii actionari rusi nu le vor da salariile restante.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO