Directorul APIA a dispărut într-un lac cu adâncimea de 90 de metri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 23 Iulie 2018 18:44
Categorie: Stiri actuale

Directorul APIA Cluj Adrian Zaharia, dispărut de două zile, este de negăsit.

Ultima dată a fost văzut sâmbătă seara, când se plimba singur cu barca pe lacul Beliș, din judeţul Cluj. Pompierii au reluat căutările, dar până acum n-au nici un indiciu. În unele locuri, apa depăşeşte 90 de metri adâncime.

Imaginile cu ambarcaţiunea care pluteşte în derivă au fost filmate de un turist, care se plimba cu iubita lui pe lacul Beliș din Cluj. Era sâmbătă seara, în jurul orei 21.

Un martor le-a declarat anchetatorilor că a văzut la un moment dat un bărbat care făcea o manevră bruscă pe apă, ca să evite impactul cu o altă barca. Atunci s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut în apă. Adrian Zaharia nu ştia să înoate.

În ambarcaţiunea lui autorităţile i-au găsit telefonul, vesta de salvare, ochelarii, câteva haine şi sticle de bere.

Salvatorii îl caută de sâmbătă seara, dar apa este foarte adâncă. În unele locuri, depăşeşte 90 de metri.

Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj: "Continuă acţiunile de căutare pe lacul Beliş folosind un echipament cu sonar. De asemenea, echipele Salvamont, Salvaspeo vor fi din nou prezente pe lacul Beliş pentru a efectua scufundări în cazul în care se găsesc indicii şi se vor face scufundări până la adâncimea de 40 de metri."

Aaurel Cherecheș, prefectul judeţului Cluj: "Se evaluează starea de fapt, condiţiile, pentru ca să se ştie ce echipamente se pot sau nu se pot deplasa şi ce echipamente sunt cu adevărat necesare şi ce personal e cu adevărat necesar."

Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, are o casă de vacanţă pe malul lacului Beliș. Sâmbătă seara s-a plimbat împreună cu trei prieteni, apoi i-a lăsat la cabană şi a ieşit singur cu barcă.

De atunci nu a mai fost văzut. Director APIA din 2013, bărbatul este necăsătorit şi are un băieţel de aproape 3 ani, care locuieşte cu mama lui.

VIDEO PROTVPLUS.RO