Din avantajele functiei de sef al Guvernului. Emil Boc a traversat pe rosu, cu ajutorul politiei

Dată publicare: 17-06-2011 16:19
Dată actualizare: 04-10-2012 04:21


Emil Boc

Emil Boc a profitat astazi de calitatea sa oficiala de sef al Guvernului si a traversat o intersectie pe rosu, chiar daca langa el de afla un politist de la rutiera. De fapt, chiar acel politist a oprit circulatia masinilor, ca sa treaca premierul.

Emil Boc a ales astazi sa fie un simplu pieton, deoarece urma sa se deplaseze de la Palatul Victoria la o sucursala BCR, care se afla in imediata apropiere, pentru a asista la semnarea primului contract din noul program "Prima Casa".

Bineinteles, in tot acest timp, el a fost supravegheat si insotit pe tot traseul de mai multi ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza. In momentul in care delegatia de la Guvern a ajuns la trecerea de pietoni din fata bancii, premierul s-a oprit la culoare rosie a semaforului, dar unul dintre politistii care il insotea a oprit traficul rutier pe Calea Victoriei si a facut semn pietonilor, inclusiv lui Emil Boc, sa traverseze.

Observand ca trecerea masinilor a fost blocata, iar politistul facea semne pietonilor sa treaca, Boc s-a decis, dupa o scurta ezitare, sa traverseze si el pe culoarea rosie a semaforului.

Ulterior, dupa ce a asistat la semnarea contractului, Boc a ales sa se intoarca la Guvern tot pe jos, dar de aceasta data insotit de un numar mare de reporteri si operatori TV, carora chiar le-a atras atentia sa nu traverseze intersectia pe culoarea rosie a semaforului.

Dupa aceatsa intamplare, Guvernul a transmis un comunicat de presa in care confirma ca premierul Emil Boc a traversat intersectia pe culoarea rosie a semaforului, impreuna cu alti pietoni, respectand indicatiile agentului de politie, fara insa sa precizeze motivul pentru care politistul, care il insotea pe premier, a oprit traficul.

"Premierul Emil Boc a traversat strada, impreuna cu ceilalti pietoni, in momentul in care agentul de la Politia Rutiera, aflat in intersectie, le-a permis acest lucru. Legea circulatiei precizeaza ca, atata timp cat in intersectie este un politist, se respecta indicatiile acestuia cu intaietate", transmite Guvernul, citat de Mediafax.

Sursa citata precizeaza totodata ca agentul lucreaza la Politia Rutiera si nu face parte din garda personala a premierului. Coloana premierului este formata, conform legii, din ofiteri ai Serviciului de Protectie si Paza si agenti ai Politiei Rutiere.

Cu toate acestea, agentia Mediafax sustine ca agentul Politiei Rutiere care a oprit, astazi, traficul auto pentru premierul Boc si ceilalti pietoni il insotea pe seful Guvernului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO