Diagnostic șocant al OMS. Sunt șanse mai mari să câștigi la loto decât să scapi de infectarea cu Covid-19

Ultima actualizare: 18-09-2020 11:31
Test covid
Shutterstock

Cei care sperau că numai norocul îi va proteja de infectarea cu noul coronavirus au primit un răspuns dur de la un expert de vârf al Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, a declarat publicului că, statistic, este mai probabil să câștigi la loterie decât să scapi de o infecție cu Covid-19, scrie The Telegraph.

„Dacă nu găsim un vaccin și nu continuăm să suprimăm acest virus și presupunând că acest virus se răspândește la 60 sau 70% din populația din lumii, șansele efective de a scăpa de infecție sunt de una din 200. Din această perspectivă, gândiți-vă la șansele dvs. de a câștiga la loterie”, a spus oficialul OMS.

La rândul său, dr. Maria van Kerkhove, coordonatorul tehnic al OMS pentru Covid-19, avertizează că în lume se înregistrează creșteri a numărului de spitalizări, iar „acest lucru este îngrijorător pentru că nu a venit încă sezonul gripal”.

 

”Pierdem 5.000 de oameni pe zi din cauza Covid”

 

„Este încă un virus vicios”, a completat dr. Ryan. „Încă pierdem 5.000 de oameni pe zi din cauza deceselor Covid confirmate. Acest lucru nu ia în considerare persoanele care pot muri pentru că nu au fost niciodată testate, nu poate conta toate celelalte cauze ale decesului, deoarece serviciile de sănătate au fost întrerupte”.

Chiar și cu așa-numitele infecții „ușoare”, „pur și simplu nu știm care este impactul pe termen lung al acestui virus”, a subliniat el.

Nu toată lumea are o recuperare completă de la acest virus, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru tinerii fără alte afecțiuni.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!