Dezastrul provocat de un şofer de TIR băut, care mergea cu viteză. Pe cine a dat apoi vina

19-11-2019 16:59


Un şofer de 63 de ani, urcat băut la volan, a ajuns la spital după ce a intrat cu camionul pe care îl conducea într-o gospodărie din judeţul Botoşani.

Mastodontul, încărcat cu cereale, a distrus gardul de beton al locuinţei. Şoferul le-a spus poliţiştilor că ar fi încercat să evite o căruţă care circula în faţa sa şi nu a mai putut controla maşina de mare tonaj.

Incidentul a avut loc la intrarea în localitatea Orășeni Deal, în apropiere de Botoşani. Deşi urca o pantă, şoferul camionului nu a mai putut stăpâni volanul, a pătruns pe partea opusă, a sărit un şanţ, iar mai apoi a distrus o parte din gardul de beton al unei gospodării. Proprietarul locuinţei nu era acasă, aşa că salvatorii au fost nevoiţi să escaladeze gardul pentru a-l transporta pe şofer la ambulanţă.

Şoferul le-a spus că a încercat să evite o căruţă. Calul s-ar fi speriat de camion şi bărbatul fost nevoit atunci să tragă stânga de volan.

Martor: "Când să intre căruţa în maşină, el a tras stânga şi a venit în gard".

Proprietarul locuinţei nu este în ţara însă, la faţa locului a ajuns fratele acestuia. El nu îşi explică cum a ajuns camionul în gard în condiţiile în care era încărcat cu câteva zeci de tone de cereale şi urcă în pantă.

Fratele proprietarului locuinţei: "Neatenţie. Viteza! Nu pot să îmi dau seama cum a reuşit să aibă o asemenea viteză în pantă. Când circuli pe şosea, cei cu TIR-urile au alte viteze! Ei circula cu 80-90 km/h prin localităţi.

Reporter: "Pagubă e mare?"
Fratele proprietarului locuinţei: "Nu pot să apreciez. O să aprecieze un expert. O să discut şi cu fratele meu. E pagubă... Este..."

La faţa locului au intervenit şi pompierii şi asta pentru că, în urma impactului, rezervorul camionului s-a spart şi era pericol de incendiu.

Plt.-adj. șef Marius Grădinariu, ISU Botoşani: "Ne-am deplasat cu o autospecială TIM, cu una de descarcerare grea, una cu apă şi spumă, dar şi modulul de descarcerare. Ajunşi la locul intervenţiei, am găsit un autocamion ieşit în decor, în zidul unui gard."

Oamenii legii încearcă acum să dea şi de urma căruţaşului pentru a-l audia. Medicii spun că starea şoferului nu este gravă. În schimb, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce a fost testat de poliţişti.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO