Pe cine au trimis romanii in Parlament. Deputatul spagar Coman, agramat si vulgar: "E dementi la cap, ma!"

×
Codul embed a fost copiat

Ies la iveala detalii picante in cazul deputatului Gheorghe Coman, arestat preventiv dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 3.100 de lei si o sticla de whisky.

Potrivit rechizitoriului DNA, parlamentarul recunoaste intr-o discutie telefonica interceptata ca a fugit de anchetatori, asta desi la audierea din Parlament a negat. In plus, in convorbirea plina de dezacorduri, aflam ca policianul se lauda si cu un amantlac.

Dupa ce a avut loc flagrantul ... de la care a incercat sa fuga, deputatul a fost intrebat daca nu se teme ca va fi ridicat de DNA.

"Pa mine ce sa ma ia? Ce ce sa ma ia? Cu trei mii de lei, ma? Da ce? M-a prins, ma? E dementi la cap, ma! Pi ce? Io stau sa iau trei mii de lei? Doamne Maica Domnului! (n.o. – injura) Io iau trei mii de lei de la un... Ce dracu, ma? Suntem oameni seriosi, ma (rade)", reiese din interceptarile depuse la dosar de procurorii DNA.

Chiar daca in fata organelor de ancheta, deputatul Coman nu a recunoscut ca a incercat sa fuga de anchetatori, totusi intr-o discutie telefonica, ulterioara flagrantului, el a afirma ca a plecat in momentul in care procurorii au incercat sa-l ridice.

Citește și
gheorghe coman
Deputatul Gheorghe Coman, liber de sarbatori. ICCJ a respins cererea DNA de arest preventiv
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"(...) Am parcat masina undeva, intelegi? Ei au venit peste mine sa-mi dea m, nu stiu, nu stiu ce. Io am si Ba, plecati, ma-n p, de-aicea! Io am dat cu spatele si-am plecat! Punct! Asta s-a-ntamplat. Ca-ti dai seama ca, daca io luam sau daca-mi dadea, era belea! intelegi? Aia-i problema!... La mine la Buzau io ti-am spus c-am intrat intr-un joc, care nu trebuia sa intru. Ti-o spun io!”, a spus Coman, intr-o discutie telefonica, interceptata de procurorii DNA.

Mai apoi, Coman detaliaza modul in care s-au petrecut faptele si puncteaza faptul ca era cu "Mertul" si nu ar fi putut fi prins de oamenii legii.

"Coman Gheorghe: Asa. Si ma duc in magazinu ala, iau sticlele, iau apa ce iau, ma sui in masina si a venit el. Intelegi? A aparut el! El a aparut acoalea in parcare unde era, cu DNA-ul, cu... si sa da jos la mine, adica eram si io jos un pic asa. Ia ma astia ca-ti trebuie, ca ai si tu acuma nu stiu ce cheltuieli... Ma, ce vorbesti tu cu mine, cu... Ce... Hai innumara-i! El, stii? Ba (n.o. – injura)
Gabi:...
Coman Gheorghe: Cand am vazut, io m-am suit in masina si am plecat. I-a aruncat pa capota asa, stii? Si io cand am vazut ca i-a aruncat pa capota...
Gabi: Cu ce masina erai? Cu S-ul? Cu ce erai?
Coman Gheorghe: Cu Mertul... Da, cu Mertul. Ba, cand am apasat o data pa acceleratie... Pi ce sa ma prinda cineva pe mine? Da nu avea de ce! Am plecat, am parcat la unde trebuia sa asa...”, potrivit interceptarilor prezente in rechizitoriul de trimitere in judecata a deputatului.

In aceeasi discutie telefonica, deputatul spune: "acuma am venit de Parlament, imi iau doua sticle de vin".

"Gabi: Esti! Intr-adevar esti smecher! Ce? Esti pa varianta?
Coman Gheorghe: Zi tu! si ma suna, cica nu vrei sa ne-ntalnim? Io-l stiu p-asta de patru ani zile! Cica nu vrei sa ne intalnim? Hai, ma! Sa ne intalnim, da. Si el vrea sa-mi faca un flagrant, intr-un loc, la un Rompetrol, stii?
Gabi: Da!
Coman Gheorghe: Si io-s t... ca nu ma feresc de tine! Si m-am dus, pac-tac, el tot m-a... dupa aia ma suna: Hai dom'vi la Rom... Nu viu, ma, la Rompetrol, ca am treaba. Acuma am venit de Parlament, imi iau doua sticle de vin... Uite chiar sunt in magazin si o apa minerala si ma duc la fu..t, ca nu stie nevasta-mea ca am ajuns in oras. Intelegi?
Gabi:.. da-l dracu de hot!" - se arata in actul de sesizare a instantei.

Deputatul Gheorghe Coman - arestat pentru fapte de coruptie, fiind acuzat ca a primit bani si o sticla de whisky in schimbul mentinerii in functie a unui sef din DSVSA Buzau - a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, a anuntat joi DNA

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului Coman Gheorghe - deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Buzau a unui partid - in prezent suspendat, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se arata intr-un comunicat de joi al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie - decembrie 2013, Gheorghe Coman, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice din care face parte (Partidul Conservator), i-a solicitat unui denuntator, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau, diverse servicii precum si foloase materiale necuvenite.

DNA sustine ca deputatul i-a cerut denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a PC. "De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata, administrata de un consilier al aceluiasi partid", se mai arata in rechizitoriu.

Intr-o discutie telefonica din 3 noiembrie 2013, interceptata de procurori, Gheorghe Coman vorbea despre functia de director adjunct la DSV, care, in urma unor "intelegeri", ar reveni Partidului Conservator.

Foloasele cerute de Coman, mai precizeaza DNA, constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de catre deputat. In acest context, intre 12 si 18 decembrie 2013, deputatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si 3.140 de lei, sustin procurorii.

Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Gheorghe Coman a fost arestat in 7 ianuarie, printr--o decizie a unui complet de cinci judecatori ai instantei supreme, masura preventiva fiind incuviintata de Camera Deputatilor la 27 decembrie.

In prima instanta, un complet de trei judecatori de la instanta suprema a respins, in 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventiva a lui Coman, dispunand ca acesta sa fie cercetat in libertate, dar cu interdictie de a parasi tara. Aceasta decizie a fost contestata atat de procurorii anticoruptie, cat si de avocatii lui Coman.

Potrivit DNA, deputatul a fost prins in 19 decembrie, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie 2013 s-a mutat la PC. El fusese ales presedinte al PC Buzau in luna decembrie.

Conducerea PC a hotarat suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei acestuia in justitie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Deputatul Coman a fost oprit in trafic la Urziceni si adus in Capitala, unde va fi incarcerat
Deputatul Coman a fost oprit in trafic la Urziceni si adus in Capitala, unde va fi incarcerat

Deputatul Gheorghe Coman, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a fost oprit in trafic de catre politisti, in apropiere de orasul Urziceni, in timp ce se indrepta spre Buzau, si adus la sediul Politiei Romane din Capitala, urmand sa fie incarcerat.

Deputatul Gheorghe Coman, liber de sarbatori. ICCJ a respins cererea DNA de arest preventiv
Deputatul Gheorghe Coman, liber de sarbatori. ICCJ a respins cererea DNA de arest preventiv

Instanta suprema a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Gheorghe Coman, dispunand ca deputatul sa fie cercetat in libertate.

Stenograme cu
Stenograme cu "combinatiile" deputatului Gheorghe Coman: "O sticla de whisky n-ai si tu pă undeva?"

Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PC Gheorghe Coman, acesta se lauda ca el "doar combinatiile le face".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.