Viorica Dăncilă, la "Simfonia lalelelor”. Fetiță de 3 ani, pusă să facă acrobații

×
Codul embed a fost copiat

Viorica Vasilica Dăncilă a fost întâmpinată vineri la Piteşti, la "Parada Florilor", cu muzică de fanfară. Mai mulţi copii de grădiniţă, inclusiv cu dizabilităţi, au defilat prin fața premierului costumaţi în flori.

Parada a fost deschisă de trei care alegorice trase de tractoare. Viorica Vasilica Dăncilă a ajuns la Piteşti la ora 10:30. Entuziasmate gazdele i-au oferit un buchet de flori şi o maramă. Au urmat scurte îmbrăţişări, după care oficialii au aşteptat parada.

Carele alegorice trase de nişte mici tractoare au fost aplaudate. Apoi, copii de la mai multe grădiniţe au defilat aproape două ore prin fața oaspeţilor de la Bucureşti.

Premierul le-a făcut de mai multe ori cu mâna copiilor. La fel şi Carmen Dan, şefa de la interne. Graţiela Leocardia Gavrilescu de la mediu a fost ceva mai relaxată şi s-a mişcat de câteva ori pe ritmul muzicii.

La paradă, au fost aduşi şi copii cu dizabilităţi, dar şi câţiva gimnaşti. O fetiţă de nici trei ani a fost pusă să stea în cap şi impresionată de acrobaţie, Viorica Vasilica Dăncilă i-a oferit o floare.

Citește și
dancila dragnea
Liviu Dragnea neagă orice tensiune dintre el şi Viorica Dăncilă
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

După paradă, demnitarii au vizitat o expoziţie de flori unde au ţinut discursuri.

La ceremonia oficială au participat premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministrul de Interne Carmen Dan, europarlamentari, parlamentari şi oficialităţi judeţene. Au mai fost prezente delegaţii ale oraşelor înfrăţite cu municipiul Piteşti, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Japonia, Israel, Croaţia, Armenia, Palestina, China, Algeria, Tunisia şi Argentina.

Sute de producători şi comercianţi de flori şi plante ornamentale din ţară şi din străinătate participă în acest an la eveniment.

Potrivit organizatorilor, la expoziţia de aranjamente florale găzduită de Complexul Expoziţional "Casa Cărţii" au fost amenajate câteva zeci de standuri, alţi aproape 300 de agenţi economici şi meşteri populari expunându-şi produsele în zona pietonală din centrul municipiului Piteşti.

Manifestările din programul ediţiei cu numărul 41 a "Simfoniei lalelelor" mai includ întrecerile sportive, spectacolele în aer liber şi manifestări culturale. Ediţia din acest an se va încheia duminică, 22 aprilie.

"Simfonia lalelelor", una dintre cele mai cunoscute expoziţii dendro-floricole din România, a fost iniţiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori şi plante ornamentale din ţară şi străinătate.

Dăncilă: Astfel de iniţiative contribuie la promovarea naţională a tradiţiilor

"Simfonia lalelelor e un eveniment care a devenit deja tradiţie. De peste patru decenii, imaginea Piteştiului a fost asimilată acestei sărbători a primăverii şi a florilor. Simfonia lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastră şi vreau să mulţumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment", a spus Dăncilă.

Ea şi-a exprimat susţinerea pentru asemenea de iniţiative, punctând că acestea "creează plusvaloare, promovează coeziunea şi contribuie la promovarea naţională şi internaţională, a locurilor, tradiţiilor şi oamenilor de valoare".

La eveniment a fost prezentă şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care s-a arătat impresionată de eveniment.

"Simfonia lalelelor mângâie sufletul şi bucură privirea oricui. Să creezi un astfel de eveniment, să iubeşti florile, înseamnă să fii un om frumos. Un asemenea eveniment sub semnul Centenarului are o semnificaţie aparte pentru că acum, mai mult ca oricând trebuie să păstrăm tradiţiile şi să preţuim valorile autentice", a afirmat Carmen Dan.

Vicepremierul Graţiela Gavrilescu a opinat că Simfonia lalelelor nu este doar o expoziţie temporară, ci "un concept unitar de promovare a minunatelor terase naturale de care beneficiază Piteştiul".

Ea a precizat că, în Anul Centenar, acest festival, la fel ca şi Vila Florica a Brătienilor sau ca Mănăstirea Curtea de Argeş, trebuie privite ca simboluri. "Trebuie să avem grijă cu toţii, noi, toţi românii, de ele, pentru generaţiile viitoare", a adăugat Gavrilescu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Dispariția suspectă a rivalei Simonei Halep: o nouă acuzație incredibilă primită sportiva retrasă peste noapte din tenis
FOTO Dispariția suspectă a rivalei Simonei Halep: o nouă acuzație incredibilă primită sportiva retrasă peste noapte din tenis
Citește și...
Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon timp de 3 ore. ”Eram la Simfonia Lalelelor”
Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon timp de 3 ore. ”Eram la Simfonia Lalelelor”

Şeful statului ar fi intenţionat să aibă, vineri dimineață, o discuţie cu premierul despre mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim, dar nu i s-a răspuns la telefon.

Liviu Dragnea neagă orice tensiune dintre el şi Viorica Dăncilă
Liviu Dragnea neagă orice tensiune dintre el şi Viorica Dăncilă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a negat existenţa oricăror tensiuni între el şi premierul Viorica Dăncilă.

Şedinţă de guvern comună Gentiloni - Dăncilă.
Şedinţă de guvern comună Gentiloni - Dăncilă. "România şi Italia sunt parteneri privelegeaţi"

Comunitatea românilor din Italia, cea mai numeroasă, pentru că vorbim de peste un milion de suflete, a fost joi subiect de discuţie la nivel înalt.

Recomandări
Moartea președintelui Ebrahim Raisi naște suspiciuni. Scenariile care au apărut în urma tragediei din Iran
Moartea președintelui Ebrahim Raisi naște suspiciuni. Scenariile care au apărut în urma tragediei din Iran

Moartea președintelui Iranului, Ebrahim Raisi, survenită, duminică, în urma prăbușirii elicopterului în care se afla după o vizită în Azerbaidjan, a scos la iveală unele suspiciuni. Și sunt numeroase.

Scandal la Parchetul General. Miron Cozma s-a certat cu președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”
Scandal la Parchetul General. Miron Cozma s-a certat cu președintele „Asociației Victimelor Mineriadelor”

Furibund și pe alocuri agresiv, așa și-a făcut apariția, luni, la Parchetul General, Miron Cozma, cel supranumit în acea perioadă „Luceafărul Huilei”.  

Curtea Penală Internațională a solicitat mandat de arestare pe numele lui Netanyahu, pentru crime de război
Curtea Penală Internațională a solicitat mandat de arestare pe numele lui Netanyahu, pentru crime de război

Curtea Penală Internațională (CPI) solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas Yahya Sinwar și premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității, scrie CNN.