Cuplu din Olt, printre cei cinci români morți în accidentul. Au vrut să le facă o surpriză părinților din Austria

12-09-2017 15:54


accident Austria

Doi soți din  comuna Movileni, judeţul Olt, se numără printre cei cinci români morţi în accidentul produs pe o autostradă din Austria.

Printre cele cinci victime ale tragicului accident de microbuz din Austria, petrecut duminică pe autostrada 21, lângă Viena, se numără doi tineri, soţ şi soţie, din comuna Movileni, judeţul Olt.

Ionuţ, de 34 de ani şi Oana, de 31, locuiau în Germania şi au plecat cu maşina spre casă pentru a cununa, ca naşi, un cuplu de îndrăgostiţi. Vestea morţii lor a răvăşit întreagă comunitate şi nunta a fost anulată.

Oana şi Ionuţ plecaseră în urmă cu aproximativ doi ani din ţară ca să îşi facă un viitor în Germania. Ea lucra că asistenţă iar el pe şantier, în Germania. Cu o zi înainte de producerea tragediei, tânărul îşi sărbătorise ziua de naştere: împlinise 34 de ani. Cu toate că cei doi soţi intenţionau să vină în ţară abia la acest sfârşit de săptămâna, cei doi şi-au schimbat planurile pentru a le face o surpriză părinţilor.

Ecaterina Datcu, mama băiatului: “Nu ştiam că trebuie să vină în ţară, au vrut să vină mai devreme să ne facă o surpriza. Erau foarte bucuroşi, abia aşteptau să vină nunta.”

Cel care urma să le devină fin a fost ultimul care a vorbit cu cei doi tineri, cu doar câteva minute înainte ca ei să urce în microbuz.

Ionuţ Şerban, finul: “Am vorbit cu ei înainte să se urce, mi-au spus că stau la mijlocul microbuzului, că au locuri bune. Abia aşteptau să ne vedem. Am pierdut un frate şi o soră, pentru mine era că fratele meu...va daţi seama că am anulat nunta”.

Rudele vor acum ca patronul firmei de transport să fie tras la răspundere. Ionuţ şi Oana vor fi în curând repatriaţi, pentru înmormântare.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO