Proprietarii teraselor din Brașov, nemulțumiți de controalele dese. „Clienții pleacă”

Ultima actualizare: 09-07-2020 17:53

Protest inedit al proprietarilor de terase din centrul istoric al Brașovului. Și-au atârnat panglici la intrările în local, câte una pentru fiecare control făcut de autorități în ultimele trei săptămâni.

Administratorii se plâng că instituțiile statului nu-i slăbesc din controale, deși au dovedit că respectă toate regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Oricine vizitează zilele acestea centrul istoric al Brașovului poate observa mănunchiurile de panglici albe care flutură pe lângă fiecare restaurant, bistro sau cafenea.

Administratorii au atârnat câte una pentru fiecare control și au scris pe ele numele instituțiilor care le-au călcat pragul.

Costel Bertea, proprietarul unui restaurant: ”Problema este că creează o tensiune în rândul oaspeților în momentul în care intră 7-8 inși într-o unitate, cu geci pe care scrie Poliția Criminalistică și așa mai departe, lumea pleacă. Și trist este că avem aceste controale de trei săptămâni și totuși, în Brașov numărul de cazuri crește, deci nu terasele sunt problema”.

Proprietarii teraselor recunosc importanta acțiunilor de control în aceasta perioadă dar se plâng că sunt prea multe și fară legătură cu criza epidemiologică.

 

”În fiecare seară stăm cu inima cât un purice”

 

Oana Coantă, reprezentant ”Breasla Cârciumarilor Brașoveni”: ”Ce-o fi având pandemia cu casa de marcat, cu contractele de închiriere și cu analiza de risc!? Asta ne întrebăm și noi pentru că asta se cere repetitiv. Și am înțeles o dată, de două ori... În fiecare seară să stăm cu inima cât un purice și nu știm ce mai vor din nou, e foarte stresant”.

Administratorii localurilor se plâng și de faptul că instituțiile de control revin aproape zilnic chiar dacă nu au găsit nimic în neregulă la controalele anterioare.

În plus, verificările durează chiar și două ore, timp în care activitatea terasei se blochează, iar clienții pleacă.

Ovidiu Buzea, ospătar: Avem distanță, purtăm mască, purtăm mănuși, dezinfectăm după fiecare client.
Reporter: Au găsit nereguli vreodată la dumneavoastră?
Ovidiu Buzea: Nu, niciodată.
Reporter: Și totuși au revenit.
Ovidiu Buzea: Da, de mai multe ori și probabil o să mai revină”.

Brașovul se afla printre județele unde numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO